Parní hrnce
Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.
Vařte zeleninu tak, aby si zachovala svoji svěží barvu a spolu s ní připravte i maso, přílohu nebo dezert. Jak na to? Místo obyčejného hrnce na plotnu sáhněte po elektrickém hrnci na vaření v páře.
Výhody vaření v páře
Benefitem parního hrnce ale není je uchování přirozené chuti a barvy zeleniny i po jejím uvaření. Hlavním důvodem, proč se v domácnostech těší čím dál větší oblibě je, že jde o zdravější způsob přípravy jídla. Díky vaření v páře zůstanou v potravinách zachovány důležité vitaminy a minerály, které by se při klasickém vaření vyplavily do vody, kterou nakonec vylijete (nebo použijete na vývar). Další skvělou vlastností napařovacího hrnce je, že má několik oddělených pater. Proto v něm lze uvařit zároveň rybu s přílohou i dezert bez toho, abyste museli řešit, že by hotová sladká tečka voněla po rybě či naopak.
Parní hrnec a jeho funkce
Funkcemi, kterými může napařovací hrnec disponovat, jsou: časovač, automatické vypnutí, udržování teploty hotových pokrmů, hlídání hladiny vody v napařovacím hrnci, možnost nastavení teploty ohřevu u jednotlivých pater a další.
Jak vybrat napařovací hrnec
Při volbě hrnce pro vaření v páře vezměte v potaz také jeho výkon, spotřebu, rozměry a materiál pater. Například u bílého plastu se snadno stane, že se od připravovaných surovin jako mrkev nebo červená řepa zabarví. A to nám věřte, že takové skvrny nesmyje ani myčka nádobí.
Kromě parního hrnce se vám v kuchyni může šiknout fritovací hrnec a pečicí pánev.