ŘEŘICHA semena na klíčky 50 gramů
ŘEŘICHA semena na klíčky 50 gramů
________________________________________________________________________
Řeřicha je pokladnicí vitamínů, minerálů a mikro- a makroelementů. Je snadné ho pěstovat a rychle se vydávat.
Semena Řeřicha klíčky stačí zasít do ploché nádoby vyložené vlhkou vatou, ligninem, gázou nebo hygienickým papírem. Semena by měla být zaseta každé 4 dny. Hojně zalévané klíčky Řeřichy lze jíst po 3-4 dnech. Abyste si mohli plně vychutnat chuť čerstvých klíčků, nakrájejte je před 9 dny, protože později kvetou a jsou hořké.
Klíčky Řeřichy se vyznačují silnou, kořeněnou chutí. Snížíte tím sůl a koření v kuchyni. Řeřicha klíčky lze přidat do sendvičů, salátů, polévek, omáček a dipů. Jemné rostliny chutnají skvěle ve všech druzích pomazánek, zejména ve vaječných a tvarohových pomazánkách. Můžete si také připravit jedinečné Řeřichové pesto s řeřichou.
Způsob pěstování klíčků:
- ve sklenici - propláchnutá semínka nalijte do čisté nádoby a nalijte vlažnou převařenou vodu po dobu 4-6 hodin. Poté vypusťte vodu, opláchněte semínka, nádobu přikryjte gázou, zavažte a umístěte na teplé, světlé místo. Opláchněte klíčky a vypusťte vodu dvakrát denně. Po 3-4 dnech jsou klíčky připravené k jídlu.
- v postřikovači - nalít opláchnutá semínka do čisté nádoby a nalít vlažnou, převařenou vodu po dobu 4-6 hodin. Poté vypusťte vodu a rozetřete semínka na klíčidlo (nebo do ploché nádoby vyložené vatou, ligninem nebo hygienickým papírem) v relativně rovnoměrné a tenké vrstvě. Vypouštějte dvakrát denně vlažnou vodou. Po 3-4 dnech jsou klíčky připravené k jídlu.
Země původu Polsko
Výrobce: Skworcu Marek Skworc
Čistá hmotnost: 50 g
Informace o alergenech:
Výrobní závod používá arašídy a jiné ořechy, sójové boby, sezamová a hořčičná semena, zrna obsahující lepek, výrobky obsahující oxid siřičitý, laktózu, vejce a celer.