RÝŽE ČERNÁ 1 kg VELKÁ PAKA přírodní od Skworcu
RÝŽE ČERNÁ 1 kg VELKÁ PAKA přírodní
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ČERNÁ RÝŽE je považována za nejzdravější rýži na světě. Jeho tmavé, jemné zrno vyznačuje jemnou, lehce oříškovou chutí. ČERNÁ RÝŽE je dokonalým doplňkem k obědu. Můžete jej také kombinovat saláty, mořskými plody, sushi. Chuť a vůně ČERNÉ RÝŽE snoubí jak s klasickým kuřecím masem, tak s ušlechtilou chutí chřestu. ČERNÁ RÝŽE je také základem oblíbeného asijského pudingu. Připravuje s přídavkem vanilky, kardamomu, zázvoru a kokosového mléka (všechny produkty jsou k dispozici v našem obchodě :-).O ušlechtilosti a jedinečné povaze ČERNÉ RÝŽE může svědčí i fakt, že ve starověké Číně jí říkalo „zakázaná rýže“. Zrna ČERNÉ RÝŽE totiž byla určena pouze a výhradně císaři a nikdo, ani jeho nejbližší okolí, nemohl ochutnat pokrmy s ním připravené.
Zrna ČERNÉ RÝŽE obsahují velké množství živin. Bohatost vlákniny činí tuto odrůdu extrémně sytou. Kromě vlákniny v ČERNÉ RÝŽI najdete i velké množství železa a vitamínu C. Největším pokladem, který ČERNÁ RÝŽE ukrývá, jsou však antokyany. Jedná o přírodní, rostlinná barviva, která dodávají syrovým zrnkům barvu hluboké černé a po uvaření je zaručena nebývalá, purpurová barva.Výzkum probíraný na setkání Americké chemické společnosti (ACS) potvrdil, že jedna čajová lžička otrub z ČERNÉ RÝŽE obsahuje více antioxidantů a antokyanů než stejné množství borůvek. Proč jsou anthokyaniny tak cenné? Tyto málo známé rostlinné pigmenty pomáhají snižovat riziko vzniku rakoviny a srdečních onemocnění. Anthokyany mají silné antioxidační a protizánětlivé účinky. Jejich příjem v potravě zabraňuje růstu rakovinných buněk, zpomaluje procesy stárnutí těla. Na molekulární úrovni bylo potvrzeno, že anthokyaniny deaktivují nádorově změněné geny zodpovědné za růst nádorů a jejich prokrvení a „zahrnují“ geny zodpovědné za apoptózu, tedy proces „buněčné sebevraždy“ změněných buněk.
„Journal of Nutrition“ v roce 2008 vydal zprávu o výzkumu, který ukázal, že výtažky ze zrn ČERNÉ RÝŽE pomáhají předcházet vzniku aterosklerotických plaků v hlavních cévách srdce. To znamená snížení rizika infarktu myokardu. Účinky extraktů z ČERNÉ RÝŽE byly porovnávány s účinky získanými v léčbě Simvastatinem, předním lékem snižujícím hladinu cholesterolu.
Korejsko-americký vědecký tým provádí výzkum protizánětlivých vlastností otrub z ČERNÉ RÝŽE. Popis a výsledky získaných zkušeností byly publikovány v časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry. Výsledky výzkumu jsou velmi uspokojivé, zejména v případech spojených s astmatem a alergiemi. Výsledky jejich experimentů ukázaly, že extrakt z otrub ČERNÉ RÝŽE používaný při zánětech inhibuje rozvoj zánětu až o 32 % oproti kontrolní skupině. Podobných výsledků bylo dosaženo v testech na alergické reakce. 10% extrakt z otrub ČERNÉ RÝŽE podávaný po dobu 6 týdnů zmírnil alergické reakce organismu vystaveného alergenům.
Nutriční hodnoty ve 100g ČERNÉ RÝŽEE:
- nergetická hodnota – 1500kJ/354 kcal,
- Tuky – 3,2 g,
-z toho nasycené mastné kyseliny - 0,8 g,
- Sacharidy – 72g,
-z toho cukry - 0,7,
- Protein – 7,7 g,
- Vláknina - 3,1 g,
- Sůl - 0,03 g.
Výrobek nebyl ionizován a ozařován.
Produkt není geneticky modifikován.
Země původu suroviny: Thajsko
Vyrobil: Skworcu Marek Skworc
Čistá hmotnost: 1 kg
Informace o alergenech:
Na výrobním závodě se používají arašídy a další ořechy, sója, sezam a hořčice, obiloviny obsahující lepek, produkty obsahující sulfit, laktózu, vejce a celer.