Sada damaškových nožů Olive wood 3 ks
Více informací.
Sada damaškových nožů Olive wood 3 ks
Šéfkuchařský 8"
Celková délka: 340 mm
Délka čepele: 200 mm
Santoku nůž 7"
Celková délka: 320 mm
Délka čepele: 180 mm
Garasuki nůž 6"
Celková délka: 290 mm
Délka čepele: 150 mm
Střenka z olivového dřeva
Olivové dřevo je vzácný a všestranný materiál, po staletí ceněný pro své jedinečné vlastnosti a pozoruhodný estetický vzhled. Olivové dřevo, odvozené z olivovníku (Olea europaea), ikonického stromu středomořské oblasti, nabízí mnohostranné využití, zejména v příborech pro výrobu rukojetí nožů, kde je zvláště ceněno pro své výjimečné vlastnosti.
ČEPEL
10Cr15CoMov má průměrnou tvrdost 59 až 62 HRc. Od kuchyňského nože vyrobeného z 10Cr15CoMoV můžete očekávat vynikající vlastnosti. Očekávat něco jiného by nebylo dobré, protože 10Cr15CoMoV je jako ekvivalent VG-10 za mnohem dostupnější cenu. Nože z oceli 10Cr15CoMoV budou efektivně řezat po dlouhou dobu. Ostření nožů z 10CR15CoMoV je třeba cca dvakrát ročně, záleží ale na četnosti použití. Nožová ocel 10Cr15CoMoV neuvěřitelně dobře odolává korozi. Jeho schopnost odrazit rezivění je jedním z hlavních důvodů jeho popularity. Tato ocel má ve svém složení více než dostatek chromu, aby byla klasifikována jako nerezová ocel. Nerezaví ani neoxiduje, jak by potenciálně mohla uhlíková ocel. Má také dostatek manganu ke snížení jeho křehkosti. Po temperování se ocel 10Cr15CoMoV stává houževnatější. Temperování je proces tepelného zpracování, který zmírňuje vnitřní pnutí a minimalizuje nadměrnou křehkost. Je dostatečně tvrdý a stejně odolný vůči nárazům. Všechny čepele jsou ručně broušeny.
Jak se starat o naše nože
Nikdy nůž nedávejte do myčky!!!
Nesekejte tvrdé předměty (kosti, zmrzlé potraviny atd.)
Pozor před nárazy (napři.: pád na dlažbu).
Není vhodný na otevíraní konzerv, piva a jiného páčení.