CAICHENG PU EHR TEA 100g mladý Pu-Erh čaj
Čaj odedávna nesmírně ceněný, s velmi intenzivní vůní, červenou barvou a specifickou chutí, díky kterým získal přezdívku červené zlato. O léčbě tímto čajem se zmiňují prameny staré přes 1700 let!
Pravý Pu-erh může být sklizen pouze v relativně malé oblasti v jižním Jün-nanu (Čína), nejlépe ze starých čajovníkových stromů napadených ušlechtilou plísní. Následuje proces fermentace, který trvá i několik let. Pu-erh můžeme s jistou nadsázkou přirovnat k ušlechtilému sýru či vínu. Čím je proces zrání delší a vstupní čajové lístky vybranější, tím je jakostní třída vyšší a účinky silnější. Skutečně kvalitní Pu-erh zraje několik let, nejdražší nabídku představují desítky let staré sklizně!
Příprava:
Ačkoliv existuje moho způsobů přípravy tohoto druhu čaje tak Vám rádi poradíme jednoduchý způsob přípravy:
Nejprve je vhodné samotný čaj prolít šálkem horké, ale ne vroucí vody, tímto se spolu s vodou odstraní zemitá chuť čaje a uvolní se slisované čajové lístky. Takto prolitýý čaj zalijeme jen na malou chvilku přibližně 3-10 sekund u prvního nálevu a to vodou ohřátou na 90 stupňů, nikdy ne vroucí. Další nálevy se většinou časově násobí. Dle našich zkušeností lze jednu porci použít na 3 nálevy (tedy tři šálky čaje).
doba zpracování 2012
minimální trvanlivost do 12/2020
Výrobce:
Changzhou Kakoo Tea Foodstuff Co., Ltd.
China (Mainland)