Ďábelské koření 100g
Ostřejší koření na přípravu pikantního masa, pomazánek na chleba a topinky, jednohubky, hodí se i na zeleninu. Složení: sůl, chilli, oregano, koriandr, kmín římský. Petrželovou nať nasekáme na drobno,nebo použijeme naši sušenou. Na alobal kápneme olivový olej (asi tak 1 - 2 polévkové lžíce) a rovnoměrně ho po něm rozetřeme. Nasypeme na něj petržel a přidáme trochu slaniny nakrájené na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka a pár jich rozprostřeme po směsi. 1 filet okořeníme ďábelském kořením. a rovnoměrně rozetřeme česnek, který jsme si nastrouhali nebo namačkali (osobně doporučuji strouhat ho na struhadle). Když to uděláme z obou stran, vložíme jej na připravenou směs a nahoru můžeme ještě přidat kolečka cibule. Celé to zabalíme a odložíme na plech. To stejné uděláme se zbylými filety.Poté dáme plech do lednice a necháme ho tam nejméně hodinu. V předem rozehřáté troubě na 250° pečeme 20 minut.Fotografie je jen ilustrační.