Droždí neaktivní kvasnice ve vločkách 100 gramů
Droždí neaktivní ve vločkách 100 gramů
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Neaktivní kvasnice ve vločkách jsou netradiční forma kvasnic. S jejich pomocí nepřipravíte kynuté těsto na housky, ale připravíte mnoho dalších, stejně chutných pokrmů. Neaktivní kvasnice chutnají podobně jako sýr, a tak mohou být použity jako jeho náhrada v sendvičích, pizze nebo salátech. Zahušťující vlastnosti neaktivních kvasnicových vloček z nich činí skvělý zahušťovadlo a bělidlo do polévek, omáček a paštik. Obal z kvasnicových vloček dodá porci masa neobvyklou chuť. Neaktivní kvasnice ve vločkách jsou vynikajícím způsobem, jak si užívat sýrovou chuť i přes intoleranci laktózy nebo ve veganské stravě.
Neaktivní kvasnice ve vločkách nepodléhají fermentačním procesům. Právě proto nerostou. To je také důvod, proč je tato forma kvasnic šetrnější k trávicímu systému.Neaktivní kvasnicové vločky poskytují mnoho důležitých složek stravy. Najdeme zde mimo jiné kyselinu listovou, která je velmi důležitá pro ženy plánující těhotenství a těhotné ženy. Tato kyselina ovlivňuje proces formování nervové trubice u vyvíjejícího se dítěte. Vitamín D z neaktivních kvasnicových vloček snižuje riziko výskytu rachitidy a osteoporózy. Navíc podporuje vstřebávání vápníku, což je důležité zejména u osob na veganské a vegetariánské stravě, stejně jako u bezlaktózové diety.
Výživové hodnoty v 100 g neaktivních kvasnicových vloček:
- energetická hodnota: 1440 kJ / 344 kcal,
- bílkoviny: 51 g,
- sacharidy: 36,9 g,
-z toho cukry: 12,4 g,
- tuky: 4 g,
-z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g,
sodík: 0,18 g.
Země původu: Estonsko
Vyrobeno pro: Skworcu Marek Skworc
Čistá hmotnost: 100 gramů
Informace o alergenech:
V prostoru výrobního závodu se používají arašídy a jiné ořechy, sója, sezam a hořčice, obiloviny obsahující lepek, produkty obsahující oxid siřičitý, laktózu, vejce a celer.