Kandovaná pomerančová kůra 100g kostka Itálie
Kandovaná pomerančová kůra 100g kostka Itálie
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pomerančová kůra je skvělým doplňkem do dortů, čajů a bylinkových směsí. Můžete ji přidat i do svařeného piva nebo vína - proto jí po uvaření pomeranče nedá vyloučit.
Jaké poklady v sobě skrývá pomerančová kůra:
- Hesperidin obsažený v pomerančové slupce ovlivňuje snížení cholesterolu v krvi. Množství hesperidinu v sušené pomerančové slupce je mnohem vyšší než v čerstvé buničině.
- Pektin z pomerančové kůry je vynikající přírodní vláknina. Mají schopnost regulovat hladinu cukru v krvi a podporují žaludeční sliznici.
- Četné flavonoidy obsažené v pomerančové kůži vykazují antivirové a protizánětlivé účinky.
- Velké množství vitamínů podporuje odolnost organismu.
Nabízená kandovaná pomerančová kůra je jemná kostička s výraznou barvou, intenzivní vůní a sladkou chutí. K výrobě bylo použito pouze zdravé a zralé ovoce bez vad a nedokonalostí. Při kandování byl použit glukózo-fruktózový sirup.
Kandované ovoce je produkt získaný z celých nebo krájených, ovoce cukerným cukrem s přídavkem škrobového sirupu případně jiných chuťových přísad. Díky vysoké koncentraci cukru si kandidáty zachovávají během celé doby skladování své jedinečné vlastnosti, jako je pevnost, tvar, intenzita barvy a chuti, typické pro daný druh ovoce.
Kulinářské využití kandované pomerančové kůry:je ideálním doplňkem do jakýchkoli dortů, krémů nebo dezertů,
skvěle poslouží jako dekorace pokrmu - zejména jako posyp na svatomartinských rožničkách a hřebíncích,
s kandovanou pomerančovou kůrou připravíte vánoční pokrmy i pečivo. Pomerančový mazurek vyjde báječně a velikonoční bába naláká každého
kachna sypaná kandovanou pomerančovou kůrou získá novou chuť a vůni,
také čaj díky kandované pomerančové slupce překvapí svou chutí.
Rozdělte doporučené denní množství krmiva uvedené v tabulce výživy na 1-2 stejných porcí během dne.
- pomerančová kůra 49 %,
- glukosový a fruktózový sirup 39,50 %,
- sacharóza 11 %,
- kyselina citrónová (regulátor kyselosti) 0,5 %.
Kandovaná pomerančová kůra je konzervována oxidem siřičitým (konzervantem a antioxidantem), který chrání před rozvojem bakterií, kvasinek a plísní.
Nutriční hodnoty ve 100g:
- energetická hodnota: 1027 kJ / 284 kcal,
- sacharidy: 71 g
z toho cukry: 62,03 g
- vláknina: 5,98 g
- sůl: 0,36 g
- protein: 0 g
- tuky: 0g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0g
Kandovaná pomerančová kůra je zdrojem VLÁKNINY, která:
- urychluje peristaltické pohyby střev, což účinně pomáhá při odstraňování toxických usazenin,
- dodává pocit sytosti,
- reguluje hladinu glukózy v krvi,
- má mírně projímavé účinky,
- stimuluje prokrvení střev.
Krajina pôvodu: Itálie
Produkoval: Skworcu Marek Skworc
Hmotnosť: 100g
Informace o alergenech:
Ve výrobním závodě používají arašídy a jiné ořechy, sója, sezam a hořčice, obiloviny obsahující lepek, výrobky obsahující oxid siřičitý, laktózu, vejce a celer.