Vaše internetové připojení je zpět. Aby vše fungovalo správně, klikněte pro přenačtení stránky.
Nejste připojeni k internetu. Zkontrolujte své připojení a zkuste to prosím znovu.
Kurkuma, mletá (50g) Koření - undefined
Kurkuma, mletá (50g) Koření - undefined
1 z 1

Kurkuma, mletá (50g) Koření

Kup teď
Cena
40 Kč
K dispozici
10 ks
1 ks
Doprava a platba
AKCE
Balíkovna na adresu v květnu již od 40 Kč!
Více informací.
Balíkovna Od 69 Kč
Zásilkovna na výdejní místo Od 87 Kč
Kurýr 120 Kč
Kurýr s dobírkou 145 Kč
Doba dodání 4-6 dní
Kartou online
Hotově při převzetí
Bankovním převodem
Podrobnosti
Kurkuma, mletá (50g) Koření
Popis předmětu
Informace od prodejce

Kurkuma, mletá (50g)

Kurkuma mletá

Kurkuma - indický zázvor, indický šafrán

Použití v kuchyni: používá se na barvení másla, tuků, sýrů, masti a likérů. Mohou se jím barví i látky a dřevo. Používá se do omáček, hořčice, k přípravě tekutého koření, worcesterské omáčky a směs Kari.

Kurkuma se používá v čerstvé i sušené podobě. Čerstvá nastrouhaná nebo nakrájená se výborně hodí jako přísada do nakládané zeleniny, lze ji použít k dochucení pikantních jídel. Kurkuma se přidává do slaných i sladkých pokrmů. Dodává jídlu specifickou oranžovožlutou barvu (obsahuje pigment kurkumin). Usušená kurkuma ve formě prášku je nejčastěji používána ve směsi koření společně s koriandrem, kajenským pepřem, kmínem a mnoha dalšími, tato směs se nazývá kari. Kari směs se nejčastěji používá v indické, thajské, čínské a indonéské kuchyni. Využití je široké – masová i bezmasá jídla, ryby, omáčky, polévky, rýže, luštěniny, také k dobarvování hořčicí.

Historie a současnost: Kurkuma, neboli indický šafrán, byla známa v Evropě už od starověku. Dováželi ji z Indie a Srí Lanky arabští obchodníci.

Zdravotní účinky: Pomáhá na trávicí soustavu, stimuluje funkci jater a žlučníku, proti nadýmání, při léčbě žlučníkových chorob, je vhodná pro lidi s citlivým žaludkem.

 

Hmotnost:  50g

 

Více na: www.rostliny-prozdravi.cz

Kurkuma, mletá (50g) Kurkuma mletá Kurkuma - indický zázvor, indický šafrán Použití v kuchyni: používá se na barvení másla, tuků, sýrů, masti a likérů. Mohou se jím barví i látky a dřevo. Používá se do omáček, hořčice, k přípravě tekutého koření, worcesterské omáčky a směs Kari. Kurkuma se používá v čerstvé i sušené podobě. Čerstvá nastrouhaná nebo nakrájená se výborně hodí jako přísada do nakládané zeleniny, lze ji použít k dochucení pikantních jídel. Kurkuma se přidává do slaných i sladkých pokrmů. Dodává jídlu specifickou oranžovožlutou barvu (obsahuje pigment kurkumin). Usušená kurkuma ve formě prášku je nejčastěji používána ve směsi koření společně s koriandrem, kajenským pepřem, kmínem a mnoha dalšími, tato směs se nazývá kari. Kari směs se nejčastěji používá v indické, thajské, čínské a indonéské kuchyni. Využití je široké – masová i bezmasá jídla, ryby, omáčky, polévky, rýže, luštěniny, také k dobarvování hořčicí. Historie a současnost: Kurkuma, neboli indický šafrán, byla známa v Evropě už od starověku. Dováželi ji z Indie a Srí Lanky arabští obchodníci. Zdravotní účinky: Pomáhá na trávicí soustavu, stimuluje funkci jater a žlučníku, proti nadýmání, při léčbě žlučníkových chorob, je vhodná pro lidi s citlivým žaludkem. Hmotnost: 50g Více na: www.rostliny-prozdravi.cz

Nabídka č. 7005556267 Vystaveno 03.05. 22:05 Zobrazení: 2