rarita retro sovětský ruský odšťavňovač ROSINKA SVSP 106 robot r.1987
PRODÁM SOVĚTSKÝ ODŠŤAVŇOVAČ " ROSINKA" ČÍSLO 64, MODEL: SVSP -106
"Соковыжималка Росинка СВСП-106 (ххв.) СССР"
RARItNÍ STAV -KRÁSNĚ ZACHOVALÝ STAV ,VIZ FOTO
VYROBEN v CHARKOVSKÉM ELEKTROZÁVODU ROKU 1987
ZCELA MINIMÁLNĚ UŽITA
VČ. UŽIVATELSKÉ PŘÍRUČKY, ZÁRUČNÍHO DOBOVÉHO LISTU
výkon až 160 watt,
při práci dosahuje dle úkonů 90-max. 130watt
použi ca 2krát , plně funkční silný perfektní stav
Výkon zařízení je 120 wattů. Motor umístěný ve spodní části trupu pracuje docela hlučně, nicméně sovětský odšťavňovač "Rosinka" má vysokou produktivitu a je schopen zpracovávat zeleninu a ovoce bez dlouhého zastavení. Mechanismus pro vytlačování šťávy je v horní části zařízení. Odšťavňovač má plastovou bílou barvu těla, která u mnoha uživatelů postupem času zčervenala od Štavy / to indikuje mímj i míru používání přísl. stroje/ . Design je jednoduchý, stejně jako většina produktů sovětské éry. Hlavním účelem odšťavňovače je získat doma šťávy z tvrdých druhů zeleniny a ovoce. Odšťavňovač obsahuje elektrický pohon s vestavěným elektromotorem, vypínač, spojovací kabel a upínací zařízení, pouzdro, síto, kotouč, svorku, kryt s vyhazovacím mechanismem, vaničku a posunovač. Z těchto částí je model svsp-202. V něm se šťáva získává mletím zeleniny a ovoce s diskem a odstředěním přes síto.Výrobce Charkov vyrobil i další modely odšťavňovače Rosinka. Sada obsahuje ne jeden, ale dva malé disky a dva další disk na drcení zeleniny.
Odšťavňovač „Rosinka“ je zařízení určené k výrobě šťávy ak řezání zeleniny, tj. role kuchyňského robotu. S ním můžete jemně nasekat řepu, zelí, mrkev a jinou pevnou zeleninu. Kromě toho je uvnitř pouzdra odšťavňovače nádoba na sběr šťávy, takže celý proces získávání šťávy probíhá uvnitř zařízení. V sovětských dobách nejoblíbenější model , protože umožnil vytlačit neomezené množství šťávy v práci. Níže je uveden návod k použití.
- Položte odšťavňovač na rovný povrch.
- Připravte nádoby na koláče a džusy ve výšce nejméně 13 centimetrů. Umístěte je pod příslušné otvory na těle zařízení.
- Připravte si zeleninu a ovoce. Musí být řezány takovým způsobem, aby kusy byly menší než nakládací otvor.
- Chcete-li získat šťávu, můžete si vzít pevné odrůdy jablek a hrušek, stejně jako mrkev, řepu, zelí, kořen celeru, brambory.
- Zapněte odšťavňovač stisknutím speciálního tlačítka na krytu. Nakrájejte zeleninu a ovoce na malé porce a zatlačte je pomocí posunovače na disk.
- Za 2-3 minuty po práci bude nutné očistit síto . Za tímto účelem otočte knoflíkem ve směru hodinových ručiček o speciální knoflík umístěný na těle spotřebiče.
- Čím častěji bude sítko vyjmuto z koláče, tím vyšší bude produktivita odšťavňovače.
- Z důvodu úspory energie by zařízení nemělo běžet nečinně. Všechny potřebné produkty musí být připraveny předem.
- Po dokončení práce odstraňte a umyjte tělo, víko, síto a diskový odšťavňovač, osušte jej a poté znovu připravte zařízení pro pozdější práci
- POZITIVA:
- nízká cena - odšťavňovače levnější než tento model nelze najít;
- spolehlivost - zařízení vydrží mnoho let bez opravy
- jednoduchost designu a použití - díky podrobným instrukcím v ruštině nemají uživatelé žádné dotazy ohledně provozu;
- vysoce kvalitní produkt - šťáva z "Rosinky" se ukáže být průhledná, s malým množstvím sedimentu, mnohem méně než u moderních odšťavňovačů;
- Vzhledem k tomu, že odšťavňovač "Rosinka" ještě nebyl z výroby odstaven , nebude jeho oprava neřešitelným problémem,
Práce s bezhlučným a výkonným zařízením je samozřejmě mnohem příjemnější a efektivnější než se zastaralou „Rosinkou“.
Pokud však chcete najít levný a spolehlivý odšťavňovač, pak sovětský model tyto podmínky plně splňuje.