Vaše internetové připojení je zpět. Aby vše fungovalo správně, klikněte pro přenačtení stránky.
Nejste připojeni k internetu. Zkontrolujte své připojení a zkuste to prosím znovu.
Nabídka už bohužel skončila, ale níže jsme vám našli pár podobných.
ŘÍMSKÝ HRNEC BEZ GLAZURY - Vybavení do kuchyně
ŘÍMSKÝ HRNEC BEZ GLAZURY - Vybavení do kuchyně
ŘÍMSKÝ HRNEC BEZ GLAZURY - Vybavení do kuchyně
ŘÍMSKÝ HRNEC BEZ GLAZURY - Vybavení do kuchyně
ŘÍMSKÝ HRNEC BEZ GLAZURY - Vybavení do kuchyně
1 z 4
Nové

ŘÍMSKÝ HRNEC BEZ GLAZURY

Skončeno
1 přihazoval
599 Kč
Ukončeno ve středu 13. 12. 2023, 17:10:44
Vyhráno uživatelem L...0
Doprava a platba
Zásilkovna na výdejní místo Od 80 Kč
Osobní převzetí
Mladá Boleslav
Hotově při převzetí
Bankovním převodem
Podrobnosti
ŘÍMSKÝ HRNEC BEZ GLAZURY
Popis předmětu
Informace od prodejce
Stav zboží
nepoužívaný, nerozbalený produkt ve 100% stavu

Římský hrnec glazovaný nebo hliněný

Nejčastější dilema při koupi římského hrnce je, zda koupit hrnec s glazurou nebo bez glazury. Římský hrnec funguje tak, že hliněná vrstva při vaření postupně uvolňuje vláhu. Glazurovaná vrstva omezuje uvolňování páry z hliněných pórů a římský hrnec tak částečně ztrácí svojí funkčnost. Na druhou stranu glazura usnadňuje čištění hrnce a nevytvoří se na ní stopy po používání (oproti hliněnému povrchu).


Klasický poctivý římský hrnec by měl být bez glazury. Při vaření v neglazurovaném hrnci jídlo připravujete stejně jako kdysi Řekové. Bez glazury vzniká vždy dostatečné množství páry a jídlo se tak nikdy nepřipálí


Římský hrnec je hliněná nádoba, ve které můžete připravit šťavnaté delikatesy. Pokrmy se v římském hrnci dusí v páře, bez tuku a v jídle tak zůstávají zachovány téměř všechny cenné vitamíny a minerály. Potraviny pak mají plnou chuť, proto je římský hrnec vyhledávaný hlavně kuchaři, co si potrpí na skutečně dobré a kvalitní jídlo.


Římský hrnec je určený především k pečení a zapékání všech druhů potravin, které chcete připravit bez vody a tuku. Kuchaři si pochvalují dokonalé rozložení teploty uvnitř hrnce, čímž je pokrm rovnoměrně a důkladně propečený a maso si zachovává šťávu. Obvykle se využívá pro pečení masa, brambor a zeleniny.


Vaření (pečení) v římském hrnci je jednoduché. Maso se do hrnce dává vcelku, jen lehce okořeněné. Pod něj je možné dát zeleninu i brambory. Nepřidává se žádná vodu ani tuk, vše se peče ve vlastní šťávě; pečení o správné teplotě napomáhá pára uvolňující se z předem namočené keramiky. Jídlo se připravuje pod víkem, na závěr je možné poklici sundat. Pro přípravu pokrmu můžete použít plynovou, elektrickou, ale i mikrovlnnou troubu. Doba pečení v římském hrnci bývá delší než v běžných nádobách. Není však nutné po dobu pečení nijak zasahovat (dolévat tekutinu, obracet potraviny, míchat apod.). Pečení při 220 stupních Celsia trvá u skopového masa zhruba hodinu a půl, hovězí a telecí je hotové asi za dvě hodiny. Kuře přibližně za hodinu.


Příprava hrnce před použitím

Před úplně prvním použitím je třeba namočit hrnec i s pokličkou na 20 minut do horké vody. Při dalších použitích to už není nutné, stačí jen před každým dalším pečením ponořit neglazovanou poklici do studené vody na tři minuty. Pokud hrnec nemá uvnitř glazuru, ponoří se i ten.


Čištění

Římský hrnec se myje běžnými prostředky, bez použití drsných žínek, drátků a hrubých prášků. Neglazurované římské hrnce se nemyjí saponátem ani se nedávají do myčky. Na glazovaný povrch lze použít saponát. Vždy je nutné důkladně hrnec vypláchnout teplou vodou. Případný pach odstraníte napuštěním hrnce litrem vody s jednou lžící octa.

Římský hrnec glazovaný nebo hliněný Nejčastější dilema při koupi římského hrnce je, zda koupit hrnec s glazurou nebo bez glazury. Římský hrnec funguje tak, že hliněná vrstva při vaření postupně uvolňuje vláhu. Glazurovaná vrstva omezuje uvolňování páry z hliněných pórů a římský hrnec tak částečně ztrácí svojí funkčnost. Na druhou stranu glazura usnadňuje čištění hrnce a nevytvoří se na ní stopy po používání (oproti hliněnému povrchu). Klasický poctivý římský hrnec by měl být bez glazury. Při vaření v neglazurovaném hrnci jídlo připravujete stejně jako kdysi Řekové. Bez glazury vzniká vždy dostatečné množství páry a jídlo se tak nikdy nepřipálí Římský hrnec je hliněná nádoba, ve které můžete připravit šťavnaté delikatesy. Pokrmy se v římském hrnci dusí v páře, bez tuku a v jídle tak zůstávají zachovány téměř všechny cenné vitamíny a minerály. Potraviny pak mají plnou chuť, proto je římský hrnec vyhledávaný hlavně kuchaři, co si potrpí na skutečně dobré a kvalitní jídlo. Římský hrnec je určený především k pečení a zapékání všech druhů potravin, které chcete připravit bez vody a tuku. Kuchaři si pochvalují dokonalé rozložení teploty uvnitř hrnce, čímž je pokrm rovnoměrně a důkladně propečený a maso si zachovává šťávu. Obvykle se využívá pro pečení masa, brambor a zeleniny. Vaření (pečení) v římském hrnci je jednoduché. Maso se do hrnce dává vcelku, jen lehce okořeněné. Pod něj je možné dát zeleninu i brambory. Nepřidává se žádná vodu ani tuk, vše se peče ve vlastní šťávě; pečení o správné teplotě napomáhá pára uvolňující se z předem namočené keramiky. Jídlo se připravuje pod víkem, na závěr je možné poklici sundat. Pro přípravu pokrmu můžete použít plynovou, elektrickou, ale i mikrovlnnou troubu. Doba pečení v římském hrnci bývá delší než v běžných nádobách. Není však nutné po dobu pečení nijak zasahovat (dolévat tekutinu, obracet potraviny, míchat apod.). Pečení při 220 stupních Celsia trvá u skopového masa zhruba hodinu a půl, hovězí a telecí je hotové asi za dvě hodiny. Kuře přibližně za hodinu. Příprava hrnce před použitím Před úplně prvním použitím je třeba namočit hrnec i s pokličkou na 20 minut do horké vody. Při dalších použitích to už není nutné, stačí jen před každým dalším pečením ponořit neglazovanou poklici do studené vody na tři minuty. Pokud hrnec nemá uvnitř glazuru, ponoří se i ten. Čištění Římský hrnec se myje běžnými prostředky, bez použití drsných žínek, drátků a hrubých prášků. Neglazurované římské hrnce se nemyjí saponátem ani se nedávají do myčky. Na glazovaný povrch lze použít saponát. Vždy je nutné důkladně hrnec vypláchnout teplou vodou. Případný pach odstraníte napuštěním hrnce litrem vody s jednou lžící octa.

Nabídka č. 7051530379 Vystaveno 03.12. 17:12 Zobrazení: 44