Vaše internetové připojení je zpět. Aby vše fungovalo správně, klikněte pro přenačtení stránky.
Nejste připojeni k internetu. Zkontrolujte své připojení a zkuste to prosím znovu.
Nabídka už bohužel skončila, ale níže jsme vám našli pár podobných.
Rýže dlouhozrnná neupravená Naturalis BIO - 500 g - undefined
Rýže dlouhozrnná neupravená Naturalis BIO - 500 g - undefined
1 z 1

Rýže dlouhozrnná neupravená Naturalis BIO - 500 g

Vyprodáno
3x zakoupeno
65 Kč
Ukončeno ve čtvrtek 22. 2. 2024, 00:24:05
Doprava a platba
AKCE
Balíkovna na adresu v květnu již od 40 Kč!
Více informací.
Balíkovna Od 59 Kč
Zásilkovna na výdejní místo Od 59 Kč
Doporučená zásilka 99 Kč
Balík Do ruky 99 Kč
Kurýr 99 Kč
Balík Na poštu 99 Kč
Doba dodání 2-3 dny
Kartou online
Bankovním převodem
Podrobnosti
Rýže dlouhozrnná neupravená Naturalis BIO - 500 g
Popis předmětu
Informace od prodejce
Kód zboží
Doba záruky (měsíců)

Rýže dlouhozrnná neupravená Naturalis BIO - 500 g

Naturalis

Kategorie produktů/E-shop/Zdravé potraviny/Obiloviny/Rýže

65.00

Popis produktu:

Popis rýže dlouhozrnné neupravené

Tato dlouhozrnná rýže je tzv. neupravená. Znamená to, že nebyla zbavena slupky a nebyla broušena ani leštěna. Slupka zajistí, že si i při převaření či přepečení zachovává svou pevnost. Po uvaření má sladkou ořechovou vůni a můžete ji klidně uvařit i den dopředu. Rýže obecně je velmi populární a všestranná obilovina. Obsahuje relativně velké množství sacharidů, které neodmyslitelně patří do naší stravy. Oproti jiným sacharidovým potravinám (jako je pšenice), neobsahuje rýže lepek ani jiné alergeny. Je tedy vhodná i při dodržování diet (např. kvůli krátkodobé střevní nemoci). Rýže se převážně konzumuje jako příloha (stejně jako bulgur, čočka či kuskus). Rýže je ze své podstaty bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na nich mohou bez obav pochutnat i vegani. Její výhodou je snadná a rychlá příprava i univerzálnost použití. Každou obilovinu před konzumací doporučujeme propláchnout a lehce proprat.

Video - představení a popis výrobku

Více podobných videí naleznete zde >>

Pěstování, zpracování a balení výrobku

Rýže je velmi stará kulturní plodina, která se pěstuje v subtropech a tropech Afriky a Asie. Dnes je jejím největším vývozcem hlavně Čína a Indie. Rýže se často prodává loupaná. Pokud koupíte rýži neupravenou (jako je např. tato) jedná se o variantu neloupanou. Celosvětově je známo asi 20 druhů rýže. Používá se na výrobu mouky, kaše, škrobu, vína, octu nebo sladu. Rostlina se pěstuje na speciálních rýžovištích a sklízí se až dvakrát do roka. Černou rýži poznáte nejen podle své specifické barvy (jak jinak než černé), tak i podle výrazně dlouhého zrna. Neupravená respektive neloupaná rýže má oproti své klasické variantě trochu "přírodnější" chuť. Rýže se při správné přípravě nelepí. Celý proces od zasetí zrníčka rýže, po sklizení až po její následné balení probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Rýži balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.

Video - představení a popis výrobku

Více podobných videí naleznete zde >>

Doporučená konzumace

Rýži můžete používat stejným způsobem jako kteroukoli jinou luštěninu či obilovinu. Výborně se hodí do zeleninových směsí (např. tzv. Čína), polévek, karbanátků (buď v podobě rýžové mouky či v podobě klasické uvařené rýže), rizot (fantazii se meze nekladou - rýži můžete smíchat se zeleninou a kořením dle libosti) či salátů (rýži po vychladnutí smíchejte vařenými fazolovými lusky, vlašskými ořechy, osmahlou cibulku, žampiony, petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje). Stejně oblíbená na slano je též i na sladko. V ČR snad není nikdo, kdo by někdy nejedl rýžový nákyp (do vymazaného pekáče vrstvíme nastrouhaná jablka střídavě s uvařenou rýží, vrstvy posypáváme ořechy, skořicí a případně kokosovým cukrem, krátce zapečeme v troubě) či rýžovou kaši. Nesmíme však opomenout ani to, že nejpoužívanější způsob přípravy rýže je jako "pouhá" příloha k masu, masové alternativě (tofu, tempeh, seitan) či zelenině. Dlouhuzrnnou neupravenou rýži můžete libovolně kombinovat i s ostatními druhy rýže - třeba s klasickou bílou.

Doložená certifikace

Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde.

Nutriční hodnoty

Výživové údajena 100 g

Energetická hodnota 1 573 kJ / 370 kcal

Tuky 2,9 g

z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g

Sacharidy 77 g

z toho cukry 0,9 g

Vláknina 3,5 g

Bílkoviny 7,9 g

Sůl 0,02 g

Parametry:

  • Hmotnost / objem: 500 g
  • Značka: Naturalis
  • Složení: Rýže
  • Podíl BIO složek: 100 %
  • Cena za 1 porci: 11.43 Kč
  • Kvalita: BIO, Vegan
  • Forma: Tvrdé
  • Vhodný i pro: Vegany, Děti, Kojící, Těhotné
  • Země původu suroviny: Pákistán
  • Vyrobeno v zemi: ČR
  • Alergeny: Bez lepku, Bez vajec, Bez arašídů, Bez sóji, Bez laktózy, Bez skořápkových plodů, Bez celeru, Bez hořčice, Bez sezamu, Bez siřičitanů, Bez vlčího bobu
  • Určeno primárně pro: Muže, Ženy
  • Materiál hlavního obalu: Recyklovatelný plast
  • Trvanlivost od data výroby: 24 měsíců
  • Skladování: Skladujte v suchu a temnu
  • EAN: 8594182803419
  • Podíl přírodních složek: 100 %

Rýže dlouhozrnná neupravená Naturalis BIO - 500 g Naturalis Kategorie produktů/E-shop/Zdravé potraviny/Obiloviny/Rýže 65.00 Popis produktu: Popis rýže dlouhozrnné neupravené Tato dlouhozrnná rýže je tzv. neupravená. Znamená to, že nebyla zbavena slupky a nebyla broušena ani leštěna. Slupka zajistí, že si i při převaření či přepečení zachovává svou pevnost. Po uvaření má sladkou ořechovou vůni a můžete ji klidně uvařit i den dopředu. Rýže obecně je velmi populární a všestranná obilovina. Obsahuje relativně velké množství sacharidů, které neodmyslitelně patří do naší stravy. Oproti jiným sacharidovým potravinám (jako je pšenice), neobsahuje rýže lepek ani jiné alergeny. Je tedy vhodná i při dodržování diet (např. kvůli krátkodobé střevní nemoci). Rýže se převážně konzumuje jako příloha (stejně jako bulgur, čočka či kuskus). Rýže je ze své podstaty bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na nich mohou bez obav pochutnat i vegani. Její výhodou je snadná a rychlá příprava i univerzálnost použití. Každou obilovinu před konzumací doporučujeme propláchnout a lehce proprat. Video - představení a popis výrobku Více podobných videí naleznete zde >> Pěstování, zpracování a balení výrobku Rýže je velmi stará kulturní plodina, která se pěstuje v subtropech a tropech Afriky a Asie. Dnes je jejím největším vývozcem hlavně Čína a Indie. Rýže se často prodává loupaná. Pokud koupíte rýži neupravenou (jako je např. tato) jedná se o variantu neloupanou. Celosvětově je známo asi 20 druhů rýže. Používá se na výrobu mouky, kaše, škrobu, vína, octu nebo sladu. Rostlina se pěstuje na speciálních rýžovištích a sklízí se až dvakrát do roka. Černou rýži poznáte nejen podle své specifické barvy (jak jinak než černé), tak i podle výrazně dlouhého zrna. Neupravená respektive neloupaná rýže má oproti své klasické variantě trochu "přírodnější" chuť. Rýže se při správné přípravě nelepí. Celý proces od zasetí zrníčka rýže, po sklizení až po její následné balení probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Rýži balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami. Video - představení a popis výrobku Více podobných videí naleznete zde >> Doporučená konzumace Rýži můžete používat stejným způsobem jako kteroukoli jinou luštěninu či obilovinu. Výborně se hodí do zeleninových směsí (např. tzv. Čína), polévek, karbanátků (buď v podobě rýžové mouky či v podobě klasické uvařené rýže), rizot (fantazii se meze nekladou - rýži můžete smíchat se zeleninou a kořením dle libosti) či salátů (rýži po vychladnutí smíchejte vařenými fazolovými lusky, vlašskými ořechy, osmahlou cibulku, žampiony, petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje). Stejně oblíbená na slano je též i na sladko. V ČR snad není nikdo, kdo by někdy nejedl rýžový nákyp (do vymazaného pekáče vrstvíme nastrouhaná jablka střídavě s uvařenou rýží, vrstvy posypáváme ořechy, skořicí a případně kokosovým cukrem, krátce zapečeme v troubě) či rýžovou kaši. Nesmíme však opomenout ani to, že nejpoužívanější způsob přípravy rýže je jako "pouhá" příloha k masu, masové alternativě (tofu, tempeh, seitan) či zelenině. Dlouhuzrnnou neupravenou rýži můžete libovolně kombinovat i s ostatními druhy rýže - třeba s klasickou bílou. Doložená certifikace Certifikát dokazující BIO kvalitu tohoto produktu si můžete stáhnout zde. Nutriční hodnoty Výživové údajena 100 g Energetická hodnota 1 573 kJ / 370 kcal Tuky 2,9 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g Sacharidy 77 g z toho cukry 0,9 g Vláknina 3,5 g Bílkoviny 7,9 g Sůl 0,02 g Parametry: Hmotnost / objem: 500 g Značka: Naturalis Složení: Rýže Podíl BIO složek: 100 % Cena za 1 porci: 11.43 Kč Kvalita: BIO, Vegan Forma: Tvrdé Vhodný i pro: Vegany, Děti, Kojící, Těhotné Země původu suroviny: Pákistán Vyrobeno v zemi: ČR Alergeny: Bez lepku, Bez vajec, Bez arašídů, Bez sóji, Bez laktózy, Bez skořápkových plodů, Bez celeru, Bez hořčice, Bez sezamu, Bez siřičitanů, Bez vlčího bobu Určeno primárně pro: Muže, Ženy Materiál hlavního obalu: Recyklovatelný plast Trvanlivost od data výroby: 24 měsíců Skladování: Skladujte v suchu a temnu EAN: 8594182803419 Podíl přírodních složek: 100 %

Nabídka č. 7041706747 Vystaveno 06.02. 21:02 Zobrazení: 1