UČEBNICE TECHNOLOGIE ZPRACOVÁNÍ MASA, řezník, uzenář, výroba potravin
ŠTVÁN VLADIMÍR, KOHOUTOVÁ BLANKA: TECHNOLOGIE – ZPRACOVÁNÍ MASA
Technologie pro dvouletý učební obor Potravinářská výroba se zaměřením pro masnou výrobu.
Nová nečtená kniha.
Formát A5, 208 stran, 25 obrázků, 6 tabulek.
Vydal Masný průmysl – koncern Praha – generální ředitelství v roce 1985.
Učebnice systematicky, přehledně a srozumitelně vykládá problematiku zpracování masa ve všech třech výrobních fázích – jatečnictví, bourání masa a masné výrobě. Závěrečné kapitoly knihy jsou věnovány zpracování ryb a drůbeže.
Z obsahu:
JATEČNÍ VÝROBA
- Druhy jatečných zvířat
- Nákup jatečných zvířat
- Přeprava jatečných zvířat
- Porážení jatečných zvířat
- Zchlazování masa a drobů po porážce
- Vedlejší jatečné produkty (krev, kůže, střeva...)
DĚLENÍ MASA PRO VÝSEK A VÝROBU
- Vepřové maso
- Hovězí maso
- Telecí maso
- Skopové maso
- Koňské maso
- Porcování a balení masa
SOLENÍ MASA
MASNÁ VÝROBA
- Druhy masných výrobků
- Výrobní suroviny
- Přísady do masných výrobků
- Obaly
- Mělnění a míchání
- Vaznost masa
- Narážení masných výrobků
- Tepelné opracování masných výrobků
- Technologie výroby hlavních skupin masných výrobků
ZPRACOVÁNÍ ŽIVOČIŠNÝCH TUKŮ
ZPRACOVÁNÍ RYB
ZPRACOVÁNÍ DRŮBEŽE
VÝROBKY Z DRŮBEŽÍHO MASA
masný průmysl * maso * uzeniny * řezník * uzenář * zabijačka * salám * párky * klobásy * šunka ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Při zakoupení dvou a více položek Vám výši poštovného sdělím e-mailem, závisí na hmotnosti a velikosti zásilky.
Platbu za zboží (cenu zboží + poštovné) poukažte na účet č. 2300243417/2010. Variabilní symbol = číslo aukce, do zprávy pro příjemce uveďte svůj nick.
PRODEJCE
Ing. Václav Šedivý – OSSIS, Klokotská 115, 390 01 Tábor
IČO: 45058113, e-mail: sedivy@ossis.cz, http://ossis.cz