1 z 1
Ajwain - koptský kmín (100g)
Kup teď
Cena
103 Kč
K dispozici
1 ks
Doprava a platba
Balíkovna na adresu v dubnu již od 40 Kč!
Více informací.
Více informací.
Balíkovna Od 69 Kč
Zásilkovna na výdejní místo Od 87 Kč
Kurýr 120 Kč
Kurýr s dobírkou 145 Kč
Doba dodání 4-6 dní
Kartou online
Hotově při převzetí
Bankovním převodem
Podrobnosti
Ajwain - koptský kmín (100g)
Popis předmětu
Informace od prodejce
Stav zboží
nepoužívaný, nerozbalený produkt ve 100% stavu
Ajwain - koptský kmín (100g)
Ajwain nebo také ajowan, adžan, adžvan, adžvain je jednoletá rostlina známá jako koptský kmín nebo drsnoplodík moravčinovitý (Trachyspermum ammi)
Původ: východní Středomoří, odkud se přes Blízký východ rozšířil až do Indie. Listy i plody se používají v gastronomii. Plody adžvanu bývají často zaměňovány s plody libečku.
Vzhled a barva: plody jsou oválné, světle hnědé a připomínají římský kmín či anýz.
Vůně a chuť: Má hořkou, ostrou chuť s chutí připomínající anýz a oregano. Vůní je shodný s tymiánem, protože obě rostliny obsahují thymol, nicméně je aromatičtější a chutí pronikavější. I malé množství plodů může v jídle získat chuťovou převahu.
Použití v kuchyni:
- do sýru, falafel, domácí hummus
- často se praží či smaží na přepuštěném másle Ghí, což koření umožňuje rozvinout komplexnější aroma
- v indické kuchyni je častou ingrediencí Baghaaru směsi koření smaženého na oleji či másle, jež se používá k dochucování pokrmů z čočky.
- v Afghánistánu se plody adžvanu sypají sušenky a chléb
Zdravotní účinky:
- používá pro prevenci infekcí a křečí
- zlepšuje trávení
- zmírňuje astma
- působí jako afrodiziakum
- má antibakteriální a fungicidní účinky
- plody i esenciální olej se používají pro podporu pocení, jako diuretikum, na podporu vykašlávání i jako tonikum
Více na: www.rostliny-prozdravi.cz
Ajwain - koptský kmín (100g) Ajwain nebo také ajowan, adžan, adžvan, adžvain je jednoletá rostlina známá jako koptský kmín nebo drsnoplodík moravčinovitý (Trachyspermum ammi) Původ: východní Středomoří, odkud se přes Blízký východ rozšířil až do Indie. Listy i plody se používají v gastronomii. Plody adžvanu bývají často zaměňovány s plody libečku. Vzhled a barva: plody jsou oválné, světle hnědé a připomínají římský kmín či anýz. Vůně a chuť: Má hořkou, ostrou chuť s chutí připomínající anýz a oregano. Vůní je shodný s tymiánem, protože obě rostliny obsahují thymol, nicméně je aromatičtější a chutí pronikavější. I malé množství plodů může v jídle získat chuťovou převahu. Použití v kuchyni: do sýru, falafel, domácí hummus často se praží či smaží na přepuštěném másle Ghí, což koření umožňuje rozvinout komplexnější aroma v indické kuchyni je častou ingrediencí Baghaaru směsi koření smaženého na oleji či másle, jež se používá k dochucování pokrmů z čočky. v Afghánistánu se plody adžvanu sypají sušenky a chléb Zdravotní účinky: používá pro prevenci infekcí a křečí zlepšuje trávení zmírňuje astma působí jako afrodiziakum má antibakteriální a fungicidní účinky plody i esenciální olej se používají pro podporu pocení, jako diuretikum, na podporu vykašlávání i jako tonikum Více na: www.rostliny-prozdravi.cz
Nabídka č. 6972161037 Vystaveno 25.04. 19:04 Zobrazení: 1
Nabídka č. 6972161037 Vystaveno 25.04. 19:04 Zobrazení: 1