Vaše internetové připojení je zpět. Aby vše fungovalo správně, klikněte pro přenačtení stránky.
Nejste připojeni k internetu. Zkontrolujte své připojení a zkuste to prosím znovu.
Nabídka už bohužel skončila, ale níže jsme vám našli pár podobných.
ČESKÉ MASNÉ VÝROBKY 7. VYDÁNÍ Z ROKU 2018, 459 RECEPTUR, FORMÁT A5 - Knihy
ČESKÉ MASNÉ VÝROBKY 7. VYDÁNÍ Z ROKU 2018, 459 RECEPTUR, FORMÁT A5 - Knihy
ČESKÉ MASNÉ VÝROBKY 7. VYDÁNÍ Z ROKU 2018, 459 RECEPTUR, FORMÁT A5 - Knihy
ČESKÉ MASNÉ VÝROBKY 7. VYDÁNÍ Z ROKU 2018, 459 RECEPTUR, FORMÁT A5 - Knihy
ČESKÉ MASNÉ VÝROBKY 7. VYDÁNÍ Z ROKU 2018, 459 RECEPTUR, FORMÁT A5 - Knihy
ČESKÉ MASNÉ VÝROBKY 7. VYDÁNÍ Z ROKU 2018, 459 RECEPTUR, FORMÁT A5 - Knihy
ČESKÉ MASNÉ VÝROBKY 7. VYDÁNÍ Z ROKU 2018, 459 RECEPTUR, FORMÁT A5 - Knihy
ČESKÉ MASNÉ VÝROBKY 7. VYDÁNÍ Z ROKU 2018, 459 RECEPTUR, FORMÁT A5 - Knihy
ČESKÉ MASNÉ VÝROBKY 7. VYDÁNÍ Z ROKU 2018, 459 RECEPTUR, FORMÁT A5 - Knihy
1 z 8
Nové

ČESKÉ MASNÉ VÝROBKY 7. VYDÁNÍ Z ROKU 2018, 459 RECEPTUR, FORMÁT A5

Skončeno
11 přihazovalo
6 100 Kč
Ukončeno v úterý 25. 1. 2022, 20:32:55
Vyhráno uživatelem O...7
Nakupujete od ověřeného prodejce
14 dní na vrácení zboží
Doprava a platba
Zásilkovna na výdejní místo Od 87 Kč
Doporučená zásilka 87 Kč
Zásilkovna s dobírkou Od 118 Kč
Přeprava s dobírkou 131 Kč
Zásilkovna s dobírkou SK Od 140 Kč
Osobní převzetí
Tábor
Doba dodání 4-6 dní
Hotově při převzetí
Bankovním převodem
Podrobnosti
ČESKÉ MASNÉ VÝROBKY 7. VYDÁNÍ Z ROKU 2018, 459 RECEPTUR, FORMÁT A5
Popis předmětu
Informace od prodejce
Stav zboží
nepoužívaný, nerozbalený produkt ve 100% stavu
Rok vydání
Stav
Počet stran
Opotřebení

ČESKÉ MASNÉ VÝROBKY


Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 459 původních receptur, používaných v masném průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993. Vraťte se ke kořenům českého uzenářského umění. 


Formát A5, 528 stran, pevná šitá vazba.

ISBN 978-80-86659-56-5, Vydání 7. rozšířené, 2018. 


Pro 7. vydání Českých masných výrobků jsem se ponořil poněkud hlouběji do české uzenářské historie a do knihy jsem k původním 253 doplnil dalších 206 receptur mas­ných výrobků. Většina z nich byla poprvé a naposledy pub­li­ko­vá­na ve druhém díle Technologie masného průmyslu v roce 1955. Jedná se o historicky první materiálové normy a výrobní postupy, zaváděné ve znárodněném masném průmyslu v Čes­ko­slovensku, které převáděly do podmínek velkovýroby recep­tu­ry dosud používané v živnostenských provozovnách. Navazují tedy přímo na receptury uváděné v knihách slovutných pánů Bez­děka, Danielky, Jarníka, Řeháka a Tašla, potažmo Achrera a Rošického. Vedle těchto prapůvodních norem samozřejmě uvádím i všechny česko-slovenské masné výrobky, za­psa­né v rejstříku zaručených tradičních specialit Evropské unie. 


Masné výrobky jsou v knize uspořádány do skupin podle Vyhlášky č. 69/2016 Sb., zachoval jsem ale i rozdělení do pod­sku­pin podle zažitých uzenářských zvyklostí, byť je stávající legislativa již nerozlišuje. V každé receptuře je napsáno dáv­ko­vá­ní základních surovin a přísad, potřebných pro vyrobení 100 kg ho­­tového vychlazeného masného výrobku. Hmotnosti surovin a pří­sad jsou uváděny v kilogramech, ostatní použité jednotky (met­ry, kusy, litry) jsou konkrétně označeny. Pokud u základních surovin není předepsán žádný způsob jejich úpravy před mí­chá­ním díla, zpracovává se čerstvé vychlazené maso. Ostatní dopo­ručené úpravy surovin – předsolení, spaření, ztužení, vaření, nasolení, zmrazení a pod. – jsou zmíněny v receptuře. Koření se do díla přidává obvykle mleté. Použití celého či drceného ko­ře­ní je v recepturách zdůrazněno. Technologické postupy se drží klasických metod výroby masných výrobků, jejich formulace před­pokládají alespoň základní znalosti uzenářské terminologie, předúpravy surovin, míchání díla, jeho plnění do obalů a te­pel­né­ho opracování masných výrobků. Pro amatérské uzenáře a ex­perimentátory jsem doplnil stručný úvod do masné výroby. Pokud si nevíte rady s výpočty navážek pro zamýšlené množství výrobků, nalistujte kapitolu „Přepočty receptur“. Vyhledávání výrobků v knize Vám kromě obsahu usnadní i rejstříky. Najdete je na konci publikace.


masný průmysl * maso * uzeniny * řezník * uzenář * zabijačka * salám * párky * klobásy * šunka * normy

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Při zakoupení dvou a více položek Vám výši poštovného sdělím e-mailem, závisí na hmotnosti a velikosti zásilky.

O výši poštovného do zahraničí se laskavě informujte předem, bude stanoveno podle platného ceníku České pošty.

Platbu za zboží (cenu zboží + poštovné) poukažte na účet č. 2300243417/2010. Variabilní symbol = číslo aukce, do zprávy pro příjemce uveďte svůj nick.

Neregistrovaným kupujícím neposílám zboží na dobírku, vyžaduji platbu předem na účet.



PRODEJCE

Ing. Václav Šedivý – OSSIS, Klokotská 115, 390 01 Tábor

IČO: 45058113, e-mail: sedivy@ossis.cz, http://ossis.cz

ČESKÉ MASNÉ VÝROBKY Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 459 původních receptur, používaných v masném průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993. Vraťte se ke kořenům českého uzenářského umění. Formát A5, 528 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-56-5, Vydání 7. rozšířené, 2018. Pro 7. vydání Českých masných výrobků jsem se ponořil poněkud hlouběji do české uzenářské historie a do knihy jsem k původním 253 doplnil dalších 206 receptur masných výrobků. Většina z nich byla poprvé a naposledy publikována ve druhém díle Technologie masného průmyslu v roce 1955. Jedná se o historicky první materiálové normy a výrobní postupy, zaváděné ve znárodněném masném průmyslu v Československu, které převáděly do podmínek velkovýroby receptury dosud používané v živnostenských provozovnách. Navazují tedy přímo na receptury uváděné v knihách slovutných pánů Bezděka, Danielky, Jarníka, Řeháka a Tašla, potažmo Achrera a Rošického. Vedle těchto prapůvodních norem samozřejmě uvádím i všechny česko-slovenské masné výrobky, zapsané v rejstříku zaručených tradičních specialit Evropské unie. Masné výrobky jsou v knize uspořádány do skupin podle Vyhlášky č. 69/2016 Sb., zachoval jsem ale i rozdělení do podskupin podle zažitých uzenářských zvyklostí, byť je stávající legislativa již nerozlišuje. V každé receptuře je napsáno dávkování základních surovin a přísad, potřebných pro vyrobení 100 kg hotového vychlazeného masného výrobku. Hmotnosti surovin a přísad jsou uváděny v kilogramech, ostatní použité jednotky (metry, kusy, litry) jsou konkrétně označeny. Pokud u základních surovin není předepsán žádný způsob jejich úpravy před mícháním díla, zpracovává se čerstvé vychlazené maso. Ostatní doporučené úpravy surovin – předsolení, spaření, ztužení, vaření, nasolení, zmrazení a pod. – jsou zmíněny v receptuře. Koření se do díla přidává obvykle mleté. Použití celého či drceného koření je v recepturách zdůrazněno. Technologické postupy se drží klasických metod výroby masných výrobků, jejich formulace předpokládají alespoň základní znalosti uzenářské terminologie, předúpravy surovin, míchání díla, jeho plnění do obalů a tepelného opracování masných výrobků. Pro amatérské uzenáře a experimentátory jsem doplnil stručný úvod do masné výroby. Pokud si nevíte rady s výpočty navážek pro zamýšlené množství výrobků, nalistujte kapitolu „Přepočty receptur“. Vyhledávání výrobků v knize Vám kromě obsahu usnadní i rejstříky. Najdete je na konci publikace. masný průmysl * maso * uzeniny * řezník * uzenář * zabijačka * salám * párky * klobásy * šunka * normy ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Při zakoupení dvou a více položek Vám výši poštovného sdělím e-mailem, závisí na hmotnosti a velikosti zásilky. O výši poštovného do zahraničí se laskavě informujte předem, bude stanoveno podle platného ceníku České pošty. Platbu za zboží (cenu zboží + poštovné) poukažte na účet č. 2300243417/2010. Variabilní symbol = číslo aukce, do zprávy pro příjemce uveďte svůj nick. Neregistrovaným kupujícím neposílám zboží na dobírku, vyžaduji platbu předem na účet. PRODEJCE Ing. Václav Šedivý – OSSIS, Klokotská 115, 390 01 Tábor IČO: 45058113, e-mail: sedivy@ossis.cz, http://ossis.cz

Nabídka č. 7003398555 Vystaveno 15.01. 20:01 Zobrazení: 2333