Vaše internetové připojení je zpět. Aby vše fungovalo správně, klikněte pro přenačtení stránky.
Nejste připojeni k internetu. Zkontrolujte své připojení a zkuste to prosím znovu.
ČESKOSLOVENSKÉ MASNÉ VÝROBKY, 752 STRAN, 671 RECEPTUR, FORMÁT A5 - Knihy a časopisy
ČESKOSLOVENSKÉ MASNÉ VÝROBKY, 752 STRAN, 671 RECEPTUR, FORMÁT A5 - Knihy a časopisy
ČESKOSLOVENSKÉ MASNÉ VÝROBKY, 752 STRAN, 671 RECEPTUR, FORMÁT A5 - Knihy a časopisy
ČESKOSLOVENSKÉ MASNÉ VÝROBKY, 752 STRAN, 671 RECEPTUR, FORMÁT A5 - Knihy a časopisy
ČESKOSLOVENSKÉ MASNÉ VÝROBKY, 752 STRAN, 671 RECEPTUR, FORMÁT A5 - Knihy a časopisy
ČESKOSLOVENSKÉ MASNÉ VÝROBKY, 752 STRAN, 671 RECEPTUR, FORMÁT A5 - Knihy a časopisy
ČESKOSLOVENSKÉ MASNÉ VÝROBKY, 752 STRAN, 671 RECEPTUR, FORMÁT A5 - Knihy a časopisy
ČESKOSLOVENSKÉ MASNÉ VÝROBKY, 752 STRAN, 671 RECEPTUR, FORMÁT A5 - Knihy a časopisy
ČESKOSLOVENSKÉ MASNÉ VÝROBKY, 752 STRAN, 671 RECEPTUR, FORMÁT A5 - Knihy a časopisy
1 z 8
Nové

ČESKOSLOVENSKÉ MASNÉ VÝROBKY, 752 STRAN, 671 RECEPTUR, FORMÁT A5

Kup teď
Cena
1 752 Kč
Končí v pátek 3. 5. 19:21
Nakupujete od ověřeného prodejce
14 dní na vrácení zboží
Doprava a platba
Zásilkovna na výdejní místo Od 102 Kč
Zásilkovna s dobírkou Od 155 Kč
Zásilkovna s dobírkou SK Od 169 Kč
Osobní převzetí
Tábor
Doba dodání 4-6 dní
Hotově při převzetí
Bankovním převodem
Podrobnosti
ČESKOSLOVENSKÉ MASNÉ VÝROBKY, 752 STRAN, 671 RECEPTUR, FORMÁT A5
Popis předmětu
Informace od prodejce
Stav
Stav zboží
nepoužívaný, nerozbalený produkt ve 100% stavu
Opotřebení
Rok vydání
Počet stran

ČESKOSLOVENSKÉ MASNÉ VÝROBKY

Normy masných výrobků.

Formát A5, 752 stran, pevná šitá vazba.

ISBN 978-80-86659-68-8, 2. vydání, 2023.

Vydalo nakladatelství OSSIS v Táboře.

NOVÁ KNIHA


Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 671 původních receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993. Vraťte se ke kořenům našeho uzenářského umění.


Masné výrobky jsou v knize uspořádány do skupin podle Vyhlášky č. 69/2016 Sb., zachoval jsem ale i rozdělení do podsku­pin podle zažitých uzenářských zvyklostí, byť je stávající legislativa již nerozlišuje.


V každé receptuře je napsáno dáv­ko­vá­ní základních surovin a přísad, potřebných pro vyrobení 100 kg ho­­tového vychlazeného masného výrobku. Hmotnosti surovin a pří­sad jsou uváděny v kilogramech, ostatní použité jednotky (met­ry, kusy, litry) jsou konkrétně označeny. Pokud u základních surovin není předepsán žádný způsob jejich úpravy před mí­chá­ním díla, zpracovává se čerstvé vychlazené maso. Ostatní dopo­ručené úpravy surovin – předsolení, spaření, ztužení, vaření, nasolení, zmrazení a pod. – jsou zmíněny v receptuře. Koření se do díla přidává obvykle mleté. Použití celého či drceného ko­ře­ní je v recepturách zdůrazněno.


Technologické postupy se drží klasických metod výroby masných výrobků, jejich formulace před­pokládají alespoň základní znalosti uzenářské terminologie, předúpravy surovin, míchání díla, jeho plnění do obalů a te­pel­né­ho opracování masných výrobků.


Pro amatérské uzenáře a ex­perimentátory jsem doplnil stručný úvod do masné výroby. Pokud si nevíte rady s výpočty navážek pro zamýšlené množství výrobků, nalistujte kapitolu „Přepočty receptur“. Vyhledávání výrobků v knize Vám kromě obsahu usnadní i rejstříky.


masný průmysl * maso * uzeniny * řezník * uzenář * zabijačka * salám * párky * klobásy * šunka * normy * receptury * recept

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Při zakoupení dvou a více položek Vám výši poštovného sdělím e-mailem, závisí na hmotnosti a velikosti zásilky.

O výši poštovného do zahraničí se laskavě informujte předem.

Platbu za zboží (cenu zboží + poštovné) poukažte na účet č. 2300243417/2010. Variabilní symbol = číslo aukce, do zprávy pro příjemce uveďte svůj nick.



PRODEJCE

Ing. Václav Šedivý – OSSIS, Klokotská 115, 390 01 Tábor

IČO: 45058113, e-mail: sedivy@ossis.cz, http://ossis.cz

ČESKOSLOVENSKÉ MASNÉ VÝROBKY Normy masných výrobků. Formát A5, 752 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-68-8, 2. vydání, 2023. Vydalo nakladatelství OSSIS v Táboře. NOVÁ KNIHA Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 671 původních receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993. Vraťte se ke kořenům našeho uzenářského umění. Masné výrobky jsou v knize uspořádány do skupin podle Vyhlášky č. 69/2016 Sb., zachoval jsem ale i rozdělení do podskupin podle zažitých uzenářských zvyklostí, byť je stávající legislativa již nerozlišuje. V každé receptuře je napsáno dávkování základních surovin a přísad, potřebných pro vyrobení 100 kg hotového vychlazeného masného výrobku. Hmotnosti surovin a přísad jsou uváděny v kilogramech, ostatní použité jednotky (metry, kusy, litry) jsou konkrétně označeny. Pokud u základních surovin není předepsán žádný způsob jejich úpravy před mícháním díla, zpracovává se čerstvé vychlazené maso. Ostatní doporučené úpravy surovin – předsolení, spaření, ztužení, vaření, nasolení, zmrazení a pod. – jsou zmíněny v receptuře. Koření se do díla přidává obvykle mleté. Použití celého či drceného koření je v recepturách zdůrazněno. Technologické postupy se drží klasických metod výroby masných výrobků, jejich formulace předpokládají alespoň základní znalosti uzenářské terminologie, předúpravy surovin, míchání díla, jeho plnění do obalů a tepelného opracování masných výrobků. Pro amatérské uzenáře a experimentátory jsem doplnil stručný úvod do masné výroby. Pokud si nevíte rady s výpočty navážek pro zamýšlené množství výrobků, nalistujte kapitolu „Přepočty receptur“. Vyhledávání výrobků v knize Vám kromě obsahu usnadní i rejstříky. masný průmysl * maso * uzeniny * řezník * uzenář * zabijačka * salám * párky * klobásy * šunka * normy * receptury * recept ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Při zakoupení dvou a více položek Vám výši poštovného sdělím e-mailem, závisí na hmotnosti a velikosti zásilky. O výši poštovného do zahraničí se laskavě informujte předem. Platbu za zboží (cenu zboží + poštovné) poukažte na účet č. 2300243417/2010. Variabilní symbol = číslo aukce, do zprávy pro příjemce uveďte svůj nick. PRODEJCE Ing. Václav Šedivý – OSSIS, Klokotská 115, 390 01 Tábor IČO: 45058113, e-mail: sedivy@ossis.cz, http://ossis.cz

Nabídka č. 7060238043 Vystaveno 03.04. 19:04 Zobrazení: 196