Vaše internetové připojení je zpět. Aby vše fungovalo správně, klikněte pro přenačtení stránky.
Nejste připojeni k internetu. Zkontrolujte své připojení a zkuste to prosím znovu.
Chmelařství - Václav Rybáček a kolektiv - Knihy
Chmelařství - Václav Rybáček a kolektiv - Knihy
Chmelařství - Václav Rybáček a kolektiv - Knihy
Chmelařství - Václav Rybáček a kolektiv - Knihy
Chmelařství - Václav Rybáček a kolektiv - Knihy
Chmelařství - Václav Rybáček a kolektiv - Knihy
Chmelařství - Václav Rybáček a kolektiv - Knihy
Chmelařství - Václav Rybáček a kolektiv - Knihy
Chmelařství - Václav Rybáček a kolektiv - Knihy
1 z 8
Nové

Chmelařství - Václav Rybáček a kolektiv

Kup teď
5x zakoupeno
475 Kč
K dispozici
5 ks
1 ks
Bezpečný nákup s Aukro Ochranou kupujících
Nakupujete od ověřeného prodejce
14 dní na vrácení zboží
Doprava a platba
AKCE
Balíkovna na adresu v dubnu již od 40 Kč!
Více informací.
Balíkovna Od 63 Kč
Doporučená zásilka 66 Kč
Přeprava s dobírkou 66 Kč
Zásilkovna na výdejní místo Od 71 Kč
Balík Na poštu 110 Kč
Balík Do ruky 120 Kč
Osobní převzetí
Chrášťany 172
Doba dodání 2-3 dny
Kartou online
Hotově při převzetí
Bankovním převodem
Podrobnosti
Chmelařství - Václav Rybáček a kolektiv
Popis předmětu
Informace od prodejce
Stav
Stav zboží
nepoužívaný, nerozbalený produkt ve 100% stavu
Opotřebení
Počet stran
Rok vydání

Kniha Chmelařství od autorského kolektivu, pod vedením prof. Ing. Václava Rybáčka, CSc., byla vydána roku 1980 a od té doby v odborných publikacích o chmelu v českém jazyce nebyla zatím dodnes (2020) překonána.

Je stále využívána zejména všemi pěstiteli chmele v ČR, výzkumnými, šlechtitelskými a odbornými pracovníky, jejichž práce se nějakým způsobem dotýká chmele, jeho pěstování. Všestranně komplexní dílo o 422 stránkách je členěno velmi přehledně do celkem pěti kapitol, z nichž kapitola I. se zabývá využitím chmelových produktů. Kapitola II. se pak zabývá biologickými základy výroby chmele, chmel je od doby vydání díla pěstován v ČR po stránce biologických charakteristik stále stejný, takže kapitola je stále aktuální. Kapitola III. se zabývá výrobní technologií, jejím vývojem, hnojením, ochranou chmele před škodlivými činiteli, šlechtěním, výrobou sadby, zakládáním chmelnic, technikou výsadby, agrotechnikou chmele, závlahou chmele, sklizní, sušením a zpracováním chmele.

Je třeba konstatovat, že podoba převažující část dnešní výroby chmele v ČR je stále prováděna v podobě a dle postupů, návodů, doporučení díla Chmelařství z roku 1980, byť možná jinými, novějšími technickými prostředky (inovace strojů, pesticidů), ale chmel je stále stejný. Žatecký poloranný červeňák, který má stále stejné identické biologické charakteristiky, proto také stále patří mezi světovou špičku - je nejkvalitnějším jemným aromatickým chmelem ze světového sortimentu odrůd.

Krátce řečeno, jako je Žatecký poloranný červeňák světovým etalonem - měřítkem, synonymem kvality, tak stejně je na tom v ČR zatím stále ještě gruntovní dílo Chmelařství od autorského kolektivu pod vedením prof. Ing. Václava Rybáčka, CSc. z roku 1980. Původní publikace je dnes již jen velmi obtížné sehnat, proto bylo přistoupeno k reedici díla v nezměněné podobě, bez všech nových případných komentářů, vysvětlivek a v této nezměněné podobě byla kniha také znovu vydána.

Následně prezentujeme jen krátké ukázky z celkové podoby díla a dílčí ukázky z jednotlivých kapitol.

 

 

* Rozsah - 433 stran, formát B-5 (výška - 210 mm, šíře - 150 mm, tloušťka 25 mm)

* 8 barevných stran

* 1. vydání knihy je z roku 1980 ve Státním zemědělském nakladatelství Praha

* 2. vydání jako reprint 1. vydání vydala AGROSCIENCE s.r.o., Chrášťany 175, 270 01, v roce 2020

 

Více informací o knize zde.

Kniha Chmelařství od autorského kolektivu, pod vedením prof. Ing. Václava Rybáčka, CSc., byla vydána roku 1980 a od té doby v odborných publikacích o chmelu v českém jazyce nebyla zatím dodnes (2020) překonána. Je stále využívána zejména všemi pěstiteli chmele v ČR, výzkumnými, šlechtitelskými a odbornými pracovníky, jejichž práce se nějakým způsobem dotýká chmele, jeho pěstování. Všestranně komplexní dílo o 422 stránkách je členěno velmi přehledně do celkem pěti kapitol, z nichž kapitola I. se zabývá využitím chmelových produktů. Kapitola II. se pak zabývá biologickými základy výroby chmele, chmel je od doby vydání díla pěstován v ČR po stránce biologických charakteristik stále stejný, takže kapitola je stále aktuální. Kapitola III. se zabývá výrobní technologií, jejím vývojem, hnojením, ochranou chmele před škodlivými činiteli, šlechtěním, výrobou sadby, zakládáním chmelnic, technikou výsadby, agrotechnikou chmele, závlahou chmele, sklizní, sušením a zpracováním chmele. Je třeba konstatovat, že podoba převažující část dnešní výroby chmele v ČR je stále prováděna v podobě a dle postupů, návodů, doporučení díla Chmelařství z roku 1980, byť možná jinými, novějšími technickými prostředky (inovace strojů, pesticidů), ale chmel je stále stejný. Žatecký poloranný červeňák, který má stále stejné identické biologické charakteristiky, proto také stále patří mezi světovou špičku - je nejkvalitnějším jemným aromatickým chmelem ze světového sortimentu odrůd. Krátce řečeno, jako je Žatecký poloranný červeňák světovým etalonem - měřítkem, synonymem kvality, tak stejně je na tom v ČR zatím stále ještě gruntovní dílo Chmelařství od autorského kolektivu pod vedením prof. Ing. Václava Rybáčka, CSc. z roku 1980. Původní publikace je dnes již jen velmi obtížné sehnat, proto bylo přistoupeno k reedici díla v nezměněné podobě, bez všech nových případných komentářů, vysvětlivek a v této nezměněné podobě byla kniha také znovu vydána. Následně prezentujeme jen krátké ukázky z celkové podoby díla a dílčí ukázky z jednotlivých kapitol. * Rozsah - 433 stran, formát B-5 (výška - 210 mm, šíře - 150 mm, tloušťka 25 mm) * 8 barevných stran * 1. vydání knihy je z roku 1980 ve Státním zemědělském nakladatelství Praha * 2. vydání jako reprint 1. vydání vydala AGROSCIENCE s.r.o., Chrášťany 175, 270 01, v roce 2020 Více informací o knize zde.

Nabídka č. 6991847527 Vystaveno 08.04. 15:04 Zobrazení: 26