Damaškový Kuchyňský nůž 21cm
nebo
Damaškový Kuchařský nůž 21cm
Je vyrobený z vysoce kvalitní damaškové oceli 10Cr15CoMov (podobné jako jedna z nejkvalitnějších japonských ocelí VG10) s vysokým obsahem uhlíku. Čepel je vyrobena ze 67 vrstev oceli. Rukojeť je vyrobena ze stabilizovaného dřeva a epoxidové pryskyřice. Díky tomu vznikla nádherná designová rukojeť kterou si zamilujete.
10Cr15CoMov
Ocel 10Cr15CoMoV je nerezová ocel ekvivalentní japonské oceli VG10. Obsahuje vysoké množství uhlíku a chrómu, které mu dodávají vysokou tvrdost a vynikající odolnost proti korozi. Nerezová ocel 10Cr15CoMoV se používá v nožířském průmyslu k výrobě vysoce leštěných tenkých čepelí s vynikajícím zachováním ostří, které jsou ideální pro krájení. Složení oceli 10Cr15CoMoV Carbon C 1,05%: Zvyšuje retenci hrany, tvrdost a pevnost v tahu. Zlepšuje také odolnost oceli proti opotřebení, otěru a korozi. Chrom Cr 15,50%: Chrom Zvyšuje tvrdost, pevnost v tahu a houževnatost čepele tvorbou karbidu chromu.
Typ nože: tradiční japonský
Délka čepele: 210 mm
Celková délka: 350 mm
Materiál čepele: Damašková ocel, 67 vrstev
Značka materiálu čepele: Ocel 10Cr15CoMoV
Tvrdost: 60 HRc
Typ ostří: rovnoměrný
Forma ostření: symetrická, úhel 15° na stranu
Materiál rukojeti: Stabilizované dřevo a epoxidová pryskyřice
Údržba
Nikdy nemyjte v myčce na nádobí. Po použití nůž ručně umyjte a ihned osušte, případně i potřete olejem. Jinak by částečky na ostří nože mohly začít korodovat a zanechat na noži nevzhledné skvrny. Nepoužívejte kuchařský nůž z damaškové oceli ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části. Ostří nože je rovnoměrné, ostření se tedy provádí symetricky, s úhlem 15° na stranu.
Prodej sbírky.