Vaše internetové připojení je zpět. Aby vše fungovalo správně, klikněte pro přenačtení stránky.
Nejste připojeni k internetu. Zkontrolujte své připojení a zkuste to prosím znovu.
Nabídka už bohužel skončila, ale níže jsme vám našli pár podobných.
Edelspitz 1884 ročník 2008 - láhev č. 78/500 - Potraviny
Edelspitz 1884 ročník 2008 - láhev č. 78/500 - Potraviny
Edelspitz 1884 ročník 2008 - láhev č. 78/500 - Potraviny
Edelspitz 1884 ročník 2008 - láhev č. 78/500 - Potraviny
1 z 3

Edelspitz 1884 ročník 2008 - láhev č. 78/500

Skončeno
Žádný příhoz
2 999 Kč
Ukončeno v neděli 26. 3. 2023, 20:16:29
Nikdo nezakoupil
Doprava a platba
Přeprava s dobírkou 150 Kč
Osobní převzetí
Chocerady
Hotově při převzetí
Podrobnosti
Edelspitz 1884 ročník 2008 - láhev č. 78/500
Popis předmětu
Ročník
Země původu
Druh vína

Prodám unikátní 1,5l láhev č. 78 z limitované série 500 lahví ročníku 2008 cuvee Edelspitz 1884.

Víno po celou dobu uchováváno ve vinotéce se stálou teplotou a vlhkostí.


EDELSPITZ:

- hrozny jsou sklízeny ručně (pomocí nožů) do dřevěných bedýnek

- dřevěné bedýnky s hrozny jsou z viničních řádků vyváženy na starodávném trakaři a ručně naloženy na vlečku

- bedýnky s hrozny jsou sváženy z vinohradu do sklepa výhradně pomocí koňského spřežení

- bedýnky s hrozny jsou ručně odneseny do lisovny a hrozny vysypány do dřevěných kádí

- hrozny jsou pošlapány bosýma nohama tak, aby došlo k porušení bobulí a uvolnění moštu

- po několika dnech, kdy se v kádi spustí přirozené kvašení, se rozkvašený rmut nabírá (pomocí měděné nádoby) do starého kládového lisu z 18.století, ze kterého vytéká čistý, rozkvašený mošt

- kvasící mošt se nalévá (opět pomocí měděné nádoby a trychtýře) do dřevěného sudu, kde dokvasí ve víno

- po dokvašení se víno ponechává několik měsíců na kalech

- víno se několikrát stáčí a to tak, že se na sud narazí pípa a víno vytéká do dřevěné kádě, odkud se pak ručně nalévá do dalšího, čistého, dřevěného sudu

- víno se nikdy nefiltruje

- poté, co má víno jiskru a chuť je dostatečně harmonická, se přistoupí k lahvování

- víno se lahvuje stáčením přes pípu do měděné nádoby a odsud přes měděný trychtýř do ručně foukaných lahví o objemu půldruhého litru, které jsou uzavřeny kvalitní tradiční korkovou zátkou


Výrobní proces vína EDELSPITZ trvá přesně 600 dní.


Hrozny, mošt ani víno nikdy nepřichází do styku s umělou hmotou, pouze se dřevem, sklem a kovem!

Při výrobě není použit ani elektrický proud, ani ropná paliva!

Při výrobě se do hroznů, moštu ani vína nepřidávají ani kvasinky, ani bakterie, ani čiřidla či jiné chemické látky!

Jedinou použitou cizí látkou je spalovaná plátková síra, kterou, jako vynikající ochranu proti zvětrávání vína, používali již staří Římané.

Víno zraje po celou dobu v hlubokých pískovcových sklepích ze 14.století při stálé teplotě 11°C.

Teplota moštu se při kvašení neřídí! Ani se neohřívá, ani nechladí!


Za vznikem vína Edelspitz stojí 3 zkušení vinaři z Nového Šaldorfu na Znojemsku, kteří se rozhodli zúročit své dosavadní zkušenosti s pěstováním révy vinné, s výrobou vína a s marketingem vína, v naprosto originálním projektu. Od října 2008 spouští Marek Špalek (Weingut Zechmeister – Kamptal, Weingut Toifl – Weinviertel, Weingut Hofmeister – Rheingau, Vinařství rodiny Špalkovy – jižní Morava, Weingut Petri – Pfalz, Nové Vinařství – jižní Morava), Petr Ilgner (Šlechtitelská stanice vinařská Vrbovec – jižní Morava, Schlossweingut Graf Hardegg – Weinviertel, Vinařství rodiny Špalkovy – jižní Morava) a František Špalek (Weingut Baumgarten – Weinviertel, Znovín Znojmo – jižní Morava, Vinařství rodiny Špalkovy – jižní Morava) projekt s názvem EDELSPITZ, v rámci kterého bude víno vyráběno tak, jak ho připravovali naši předkové v druhé polovině devatenáctého století.

Prodám unikátní 1,5l láhev č. 78 z limitované série 500 lahví ročníku 2008 cuvee Edelspitz 1884. Víno po celou dobu uchováváno ve vinotéce se stálou teplotou a vlhkostí. EDELSPITZ: - hrozny jsou sklízeny ručně (pomocí nožů) do dřevěných bedýnek - dřevěné bedýnky s hrozny jsou z viničních řádků vyváženy na starodávném trakaři a ručně naloženy na vlečku - bedýnky s hrozny jsou sváženy z vinohradu do sklepa výhradně pomocí koňského spřežení - bedýnky s hrozny jsou ručně odneseny do lisovny a hrozny vysypány do dřevěných kádí - hrozny jsou pošlapány bosýma nohama tak, aby došlo k porušení bobulí a uvolnění moštu - po několika dnech, kdy se v kádi spustí přirozené kvašení, se rozkvašený rmut nabírá (pomocí měděné nádoby) do starého kládového lisu z 18.století, ze kterého vytéká čistý, rozkvašený mošt - kvasící mošt se nalévá (opět pomocí měděné nádoby a trychtýře) do dřevěného sudu, kde dokvasí ve víno - po dokvašení se víno ponechává několik měsíců na kalech - víno se několikrát stáčí a to tak, že se na sud narazí pípa a víno vytéká do dřevěné kádě, odkud se pak ručně nalévá do dalšího, čistého, dřevěného sudu - víno se nikdy nefiltruje - poté, co má víno jiskru a chuť je dostatečně harmonická, se přistoupí k lahvování - víno se lahvuje stáčením přes pípu do měděné nádoby a odsud přes měděný trychtýř do ručně foukaných lahví o objemu půldruhého litru, které jsou uzavřeny kvalitní tradiční korkovou zátkou Výrobní proces vína EDELSPITZ trvá přesně 600 dní. Hrozny, mošt ani víno nikdy nepřichází do styku s umělou hmotou, pouze se dřevem, sklem a kovem! Při výrobě není použit ani elektrický proud, ani ropná paliva! Při výrobě se do hroznů, moštu ani vína nepřidávají ani kvasinky, ani bakterie, ani čiřidla či jiné chemické látky! Jedinou použitou cizí látkou je spalovaná plátková síra, kterou, jako vynikající ochranu proti zvětrávání vína, používali již staří Římané. Víno zraje po celou dobu v hlubokých pískovcových sklepích ze 14.století při stálé teplotě 11°C. Teplota moštu se při kvašení neřídí! Ani se neohřívá, ani nechladí! Za vznikem vína Edelspitz stojí 3 zkušení vinaři z Nového Šaldorfu na Znojemsku, kteří se rozhodli zúročit své dosavadní zkušenosti s pěstováním révy vinné, s výrobou vína a s marketingem vína, v naprosto originálním projektu. Od října 2008 spouští Marek Špalek (Weingut Zechmeister – Kamptal, Weingut Toifl – Weinviertel, Weingut Hofmeister – Rheingau, Vinařství rodiny Špalkovy – jižní Morava, Weingut Petri – Pfalz, Nové Vinařství – jižní Morava), Petr Ilgner (Šlechtitelská stanice vinařská Vrbovec – jižní Morava, Schlossweingut Graf Hardegg – Weinviertel, Vinařství rodiny Špalkovy – jižní Morava) a František Špalek (Weingut Baumgarten – Weinviertel, Znovín Znojmo – jižní Morava, Vinařství rodiny Špalkovy – jižní Morava) projekt s názvem EDELSPITZ, v rámci kterého bude víno vyráběno tak, jak ho připravovali naši předkové v druhé polovině devatenáctého století.

Nabídka č. 7034222079 Vystaveno 19.03. 20:03 Zobrazení: 13