JOSEF TAŠL: ODBORNÁ NAUKA PRO ŘEZNÍKY A UZENÁŘE / RECEPTÁŘ
JOSEF TAŠL: ODBORNÁ NAUKA PRO ŘEZNÍKY A UZENÁŘE / RECEPTÁŘ
Soubor dvou knih Josefa Tašla (1897–1967), řezníka a uzenáře z Veselí nad Moravou a odborného učitele živnostenských škol pokračovacích ve Zlíně a v Uherském Hradišti.
Formát A5, 180 stran, pevná šitá vazba.
ISBN 978-80-86659-58-9, 3. vydání obou knih, 2019.
Odborná nauka pro řezníky a uzenáře, mající podtitul „učebnice odborných škol pokračovacích pro učně řeznické a uzenářské“, provádí čtenáře všemi fázemi zpracování masa od nákupu přes porážení a bourání až k masné výrobě. Nauka vyšla poprvé zřejmě v roce 1936, podruhé v roce 1937 či 1938.
Nejen učňům a tovaryšům, ale i mistrům uzenářům byl určen Tašlův Receptář. Autor v něm uvedl 50 receptur charakteristických dobových masných výrobků, přičemž použil zcela unikátní grafické zpracování receptů. První vydání vyšlo v roce 1935 či 1936, druhé v roce 1939.
Životopis Josefa Tašla i historii celé rodiny sepsal a rodokmen nakreslil pan Vladimír Groš, sochař, znalec historie Veselí nad Moravou a sběratel místopisných artefaktů. Z jeho archivu pocházejí veškeré dokumenty a fotografie v knize otištěné.
Vydalo Nakladatelství OSSIS Tábor.
masné výrobky - jaternice - jelítka - tlačenky - salámy
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Při zakoupení dvou a více položek Vám výši poštovného sdělím e-mailem, závisí na hmotnosti a velikosti zásilky.
Platbu za zboží (cenu zboží + poštovné) poukažte na účet č. 2300243417/2010. Variabilní symbol = číslo aukce, do zprávy pro příjemce uveďte svůj nick.
PRODEJCE
Ing. Václav Šedivý – OSSIS, Klokotská 115, 390 01 Tábor
IČO: 45058113, e-mail: sedivy@ossis.cz, http://ossis.cz