Vaše internetové připojení je zpět. Aby vše fungovalo správně, klikněte pro přenačtení stránky.
Nejste připojeni k internetu. Zkontrolujte své připojení a zkuste to prosím znovu.
Nabídka už bohužel skončila, ale níže jsme vám našli pár podobných.
KAREL JOSEF JARNÍK: UZENÁŘ / OSSIS 2016 - Knihy a časopisy
KAREL JOSEF JARNÍK: UZENÁŘ / OSSIS 2016 - Knihy a časopisy
1 z 1
Nové

KAREL JOSEF JARNÍK: UZENÁŘ / OSSIS 2016

Skončeno
Cena
368 Kč
Ukončeno v pondělí 22. 4. 2024, 02:44:16
Nakupujete od ověřeného prodejce
14 dní na vrácení zboží
Doprava a platba
Zásilkovna na výdejní místo Od 102 Kč
Zásilkovna s dobírkou Od 155 Kč
Zásilkovna s dobírkou SK Od 169 Kč
Osobní převzetí
Tábor
Doba dodání 4-6 dní
Hotově při převzetí
Bankovním převodem
Podrobnosti
KAREL JOSEF JARNÍK: UZENÁŘ / OSSIS 2016
Popis předmětu
Informace od prodejce
Stav zboží
nepoužívaný, nerozbalený produkt ve 100% stavu
Rok vydání
Další informace
Počet stran

KAREL JOSEF JARNÍK: UZENÁŘ

 

Rok 1910 byl pro české zpracovatele masa rokem velmi významným – tiskem vyšly hned dvě příruční knihy pro uzenáře: „Výroba jemného uzenářského zboží“, kterou sestavil a vlastním nákladem vydal Josef Řehák a „Uzenář“ Karla Josefa Jarníka. Po dvou desetiletích od vydání „Učebné knihy uzenářství a řeznictví“ Josefa Achrera (1890) a Václava Rošického „Řeznictví a uzenářství“ (1892) to byly konečně nové aktuali­zo­va­né soubory receptur masných výrobků, vyráběných nejen v Praze, ale v celých Čechách i na Moravě. Byly to na dlouhou dobu i učebnice poslední, vždyť další příručku – „Vzorné řeznictví a uzenářství“ vydal František Danielka až v roce 1931. Do války pak vyšly ještě dvě odborné knihy: „Výroba uzenin, specialit a konserv“ Jaroslava Bezděka (1935) a „Receptář“ Josefa Tašla z Veselí nad Moravou (1936 a 1939).

 

Není divu, že po knihách se jenom zaprášilo a brzy se staly nedostupnými. V roce 1928 se proto významný pražský výrobce uzenářských strojů pan Ladislav Vagenknecht rozhodl vydat Jarníkova „Uzenáře“ podruhé. O revizi a doplnění textu požádal osobnost nad jiné povolanou – pana Josefa Špringera, v letech 1929–1940 prvního ředitele Odborné mistrovské školy řeznicko-uzenářské v Praze.

 

Výsledek jejich práce Vám nyní předkládám ve třetím vydání. Kromě drobných jazykových úprav, majících za cíl usnadnit dnešnímu čtenáři vnímání textu, jsem zachoval původní znění receptur, návodů i výrobních postupů. Pro snazší orientaci v textu jsem knihu doplnil abecedním a jmenným rejstříkem masných výrobků.

 

Formát A5, 176 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-51-0, 3. vydání, 2016.

 

Vydalo Nakladatelství OSSIS Tábor.

 

masné výrobky - jaternice - jelítka - tlačenky - klobásy - uzenky - uzenice - špekáčky - salámy - párky - paštiky - rosoly a aspiky - uzená masa - šunky - masové sýry - pečeně

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Při zakoupení dvou a více položek Vám výši poštovného sdělím e-mailem, závisí na hmotnosti a velikosti zásilky.

 

Platbu za zboží (cenu zboží + poštovné) poukažte na účet č. 2300243417/2010. Variabilní symbol = číslo aukce, do zprávy pro příjemce uveďte svůj nick.

 

PRODEJCE

 

Ing. Václav Šedivý – OSSIS, Klokotská 115, 390 01 Tábor

IČO: 45058113, e-mail: sedivy@ossis.cz, http://www.ossis.cz

 

 

 

 

KAREL JOSEF JARNÍK: UZENÁŘ Rok 1910 byl pro české zpracovatele masa rokem velmi významným – tiskem vyšly hned dvě příruční knihy pro uzenáře: „Výroba jemného uzenářského zboží“, kterou sestavil a vlastním nákladem vydal Josef Řehák a „Uzenář“ Karla Josefa Jarníka. Po dvou desetiletích od vydání „Učebné knihy uzenářství a řeznictví“ Josefa Achrera (1890) a Václava Rošického „Řeznictví a uzenářství“ (1892) to byly konečně nové aktualizované soubory receptur masných výrobků, vyráběných nejen v Praze, ale v celých Čechách i na Moravě. Byly to na dlouhou dobu i učebnice poslední, vždyť další příručku – „Vzorné řeznictví a uzenářství“ vydal František Danielka až v roce 1931. Do války pak vyšly ještě dvě odborné knihy: „Výroba uzenin, specialit a konserv“ Jaroslava Bezděka (1935) a „Receptář“ Josefa Tašla z Veselí nad Moravou (1936 a 1939). Není divu, že po knihách se jenom zaprášilo a brzy se staly nedostupnými. V roce 1928 se proto významný pražský výrobce uzenářských strojů pan Ladislav Vagenknecht rozhodl vydat Jarníkova „Uzenáře“ podruhé. O revizi a doplnění textu požádal osobnost nad jiné povolanou – pana Josefa Špringera, v letech 1929–1940 prvního ředitele Odborné mistrovské školy řeznicko-uzenářské v Praze. Výsledek jejich práce Vám nyní předkládám ve třetím vydání. Kromě drobných jazykových úprav, majících za cíl usnadnit dnešnímu čtenáři vnímání textu, jsem zachoval původní znění receptur, návodů i výrobních postupů. Pro snazší orientaci v textu jsem knihu doplnil abecedním a jmenným rejstříkem masných výrobků. Formát A5, 176 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-51-0, 3. vydání, 2016. Vydalo Nakladatelství OSSIS Tábor. masné výrobky - jaternice - jelítka - tlačenky - klobásy - uzenky - uzenice - špekáčky - salámy - párky - paštiky - rosoly a aspiky - uzená masa - šunky - masové sýry - pečeně ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Při zakoupení dvou a více položek Vám výši poštovného sdělím e-mailem, závisí na hmotnosti a velikosti zásilky. Platbu za zboží (cenu zboží + poštovné) poukažte na účet č. 2300243417/2010. Variabilní symbol = číslo aukce, do zprávy pro příjemce uveďte svůj nick. PRODEJCE Ing. Václav Šedivý – OSSIS, Klokotská 115, 390 01 Tábor IČO: 45058113, e-mail: sedivy@ossis.cz, http://www.ossis.cz

Nabídka č. 7059428690 Vystaveno 23.03. 02:03 Zobrazení: 28