Luxusní Gyuto damaškový nůž světlý bůvolí roh + ebenové dřevo 9"
Gyuto damaškový nůž 9"
Vydejte se na cestu chuťových objevů s naším luxusním Gyuto damaškovým nožem. Elegantní rukojeť z bůvolího rohu a ebenového dřeva spolu s damaškovou ocelí poskytuje nejenom výkonný nástroj, ale i umělecké dílo ve vaší kuchyni.
Specifikace:
Délka čepele: 23 cm
Délka rukojeti: 14 cm
Tloušťka čepele: 2 mm
Materiál čepele: 10Cr15CoMoV
Materiál rukojeti: světlý bůvolí roh + ebenové dřevo
Tvrdost: 60HRC +-2
Gyuto je japonská verze klasického evropského šefkuchařského nože. Nože Gyuto byly původně navrženy pro krájení větších kusů hovězího masa, odtud také pochází jejich název – doslova znamená „kravský meč“. Je to skutečný víceúčelový nůž, který dokáže vykonávat širokou škálu úkolů. Lze jej použít s řadou různých technik řezání a je vhodný pro krájení velké většiny masa, ryb, zeleniny a ovoce.Špičatá špička čepele Gyuto slouží pro přesné řezy nebo práci ve stísněných prostorách. Relativně plochá patní část čepele je vynikající pro sekání (technika, kdy se jídlo krájí, seká kolébáním ostří nože od špičky k patě během řezání). Je také dostatečně vysoký, aby poskytoval dobrý povrchový kontakt s klouby při „sekání poklepáním“ středem nebo špičkou čepele.Čepel japonského gyuta je typicky tenčí a lehčí než čepel západního „kuchařského nože“. Bod rovnováhy gyuta má tendenci být o něco více vpředu ke špičce. Díky kombinaci těchto vlastností je Gyuto extrémně agilní a přesný při používání.
ČEPEL
10Cr15CoMov má průměrnou tvrdost 59 až 62 HRc. Od kuchyňského nože vyrobeného z 10Cr15CoMoV můžete očekávat vynikající vlastnosti. Očekávat něco jiného by nebylo dobré, protože 10Cr15CoMoV je jako ekvivalent VG-10 za mnohem dostupnější cenu. Nože z oceli 10Cr15CoMoV budou efektivně řezat po dlouhou dobu. Ostření nožů z 10CR15CoMoV je třeba cca dvakrát ročně, záleží ale na četnosti použití. Nožová ocel 10Cr15CoMoV neuvěřitelně dobře odolává korozi. Jeho schopnost odrazit rezivění je jedním z hlavních důvodů jeho popularity. Tato ocel má ve svém složení více než dostatek chromu, aby byla klasifikována jako nerezová ocel. Nerezaví ani neoxiduje, jak by potenciálně mohla uhlíková ocel. Má také dostatek manganu ke snížení jeho křehkosti. Po temperování se ocel 10Cr15CoMoV stává houževnatější. Temperování je proces tepelného zpracování, který zmírňuje vnitřní pnutí a minimalizuje nadměrnou křehkost. Je dostatečně tvrdý a stejně odolný vůči nárazům. Všechny čepele jsou ručně broušeny.
Jak se starat o naše nože
Nikdy nůž nedávejte do myčky!!!
Nesekejte tvrdé předměty (kosti, zmrzlé potraviny atd.)
Pozor před nárazy (napři.: pád na dlažbu).
Není vhodný na otevíraní konzerv, piva a jiného páčení.