Vaše internetové připojení je zpět. Aby vše fungovalo správně, klikněte pro přenačtení stránky.
Nejste připojeni k internetu. Zkontrolujte své připojení a zkuste to prosím znovu.
Nabídka už bohužel skončila, ale níže jsme vám našli pár podobných.
VÁCLAV ROŠICKÝ: ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ, OSSIS 2015 - Knihy a časopisy
VÁCLAV ROŠICKÝ: ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ, OSSIS 2015 - Knihy a časopisy
1 z 1
Nové

VÁCLAV ROŠICKÝ: ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ, OSSIS 2015

Skončeno
Cena
530 Kč
Ukončeno v pondělí 22. 4. 2024, 02:44:16
Nakupujete od ověřeného prodejce
14 dní na vrácení zboží
Doprava a platba
Zásilkovna na výdejní místo Od 102 Kč
Zásilkovna s dobírkou Od 155 Kč
Zásilkovna s dobírkou SK Od 169 Kč
Osobní převzetí
Tábor
Doba dodání 4-6 dní
Hotově při převzetí
Bankovním převodem
Podrobnosti
VÁCLAV ROŠICKÝ: ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ, OSSIS 2015
Popis předmětu
Informace od prodejce
Stav zboží
nepoužívaný, nerozbalený produkt ve 100% stavu
Rok vydání
Další informace
Počet stran

VÁCLAV ROŠICKÝ: ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ

 

Rozsáhlá 300stránková kniha, poprvé vydaná v roce 1892 v Koberově edici „Kronika práce, osvěty a průmyslu“, je dru­hou nejstarší českou tištěnou příručkou technologie masa. Ano, celé technologie masa – od dru­hů, plemen a nákupu ja­teč­ných zvířat, přes jejich ustájení před porážkou k jateč­nic­tví a zpra­cování vedlejších živočišných produktů, bourání masa, k masné výrobě a konzervování masa i masných výrobků. Vše symbolicky zakončeno statí o úpravě krámu a výlohy. Komplex­ní dílo, včetně pojednání o chemickém slo­žení tkání, anatomii jatečných zvířat a veterinár­ně-hy­gie­nických aspektech zpracování masa.

 

Nezanedbatelnou a úctyhodnou je první část monografie, v níž au­tor na 20 stranách podrobně zpracoval historii řeznicko-uzenářského ře­me­sla na území Čech a Moravy, potažmo v Praze. Pravým pokladem je ale více než 260 receptur řeznic­kých a uzenářských masných výrobků, v kni­ze uvede­ných. Autor rozlišuje, jak bylo tehdy zvykem, masné výrobky vyráběné řezníky, tzn. výrobky tepelně neopracované – tak se prodávaly klobásy, vařené – jaternice, jelítka, lisované bachory čili tlačenky, rosoly, salámy a záviny – a pečené, tj. paštiky a masové sýry. K uzenářským výrobkům pak řadí veškeré zboží uzené, ať už uzená masa a slaniny, šunky, uzenky a uzence, pochoutkové uzeniny, salámy nebo uzené vařené masné výrobky. Veškeré výrobky najdete v abecedním i jmenném rejstříku.

 

Kniha má formát A5, 304 stran, šitou vazbu v tvrdých deskách. ISBN 978-80-86659-47-3, 2. vydání, 2015.

 

Vydalo Nakladatelství OSSIS Tábor.

 

masné výrobky - jaternice - jelítka - tlačenky - klobásy - uzenky - uzenice - knaky - salámy - paštiky - rosoly a aspiky - uzená masa - šunky - masové sýry - pečeně

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Při zakoupení dvou a více položek Vám výši poštovného sdělím e-mailem, závisí na hmotnosti a velikosti zásilky.

Platbu za zboží (cenu zboží + poštovné) poukažte na účet č. 2300243417/2010. Variabilní symbol = číslo aukce, do zprávy pro příjemce uveďte svůj nick.

 

PRODEJCE

 

Ing. Václav Šedivý – OSSIS, Klokotská 115, 390 01 Tábor

IČO: 45058113, e-mail: sedivy@ossis.cz, http://www.ossis.cz

 

VÁCLAV ROŠICKÝ: ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ Rozsáhlá 300stránková kniha, poprvé vydaná v roce 1892 v Koberově edici „Kronika práce, osvěty a průmyslu“, je druhou nejstarší českou tištěnou příručkou technologie masa. Ano, celé technologie masa – od druhů, plemen a nákupu jatečných zvířat, přes jejich ustájení před porážkou k jatečnictví a zpracování vedlejších živočišných produktů, bourání masa, k masné výrobě a konzervování masa i masných výrobků. Vše symbolicky zakončeno statí o úpravě krámu a výlohy. Komplexní dílo, včetně pojednání o chemickém složení tkání, anatomii jatečných zvířat a veterinárně-hygienických aspektech zpracování masa. Nezanedbatelnou a úctyhodnou je první část monografie, v níž autor na 20 stranách podrobně zpracoval historii řeznicko-uzenářského řemesla na území Čech a Moravy, potažmo v Praze. Pravým pokladem je ale více než 260 receptur řeznických a uzenářských masných výrobků, v knize uvedených. Autor rozlišuje, jak bylo tehdy zvykem, masné výrobky vyráběné řezníky, tzn. výrobky tepelně neopracované – tak se prodávaly klobásy, vařené – jaternice, jelítka, lisované bachory čili tlačenky, rosoly, salámy a záviny – a pečené, tj. paštiky a masové sýry. K uzenářským výrobkům pak řadí veškeré zboží uzené, ať už uzená masa a slaniny, šunky, uzenky a uzence, pochoutkové uzeniny, salámy nebo uzené vařené masné výrobky. Veškeré výrobky najdete v abecedním i jmenném rejstříku. Kniha má formát A5, 304 stran, šitou vazbu v tvrdých deskách. ISBN 978-80-86659-47-3, 2. vydání, 2015. Vydalo Nakladatelství OSSIS Tábor. masné výrobky - jaternice - jelítka - tlačenky - klobásy - uzenky - uzenice - knaky - salámy - paštiky - rosoly a aspiky - uzená masa - šunky - masové sýry - pečeně ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Při zakoupení dvou a více položek Vám výši poštovného sdělím e-mailem, závisí na hmotnosti a velikosti zásilky. Platbu za zboží (cenu zboží + poštovné) poukažte na účet č. 2300243417/2010. Variabilní symbol = číslo aukce, do zprávy pro příjemce uveďte svůj nick. PRODEJCE Ing. Václav Šedivý – OSSIS, Klokotská 115, 390 01 Tábor IČO: 45058113, e-mail: sedivy@ossis.cz, http://www.ossis.cz

Nabídka č. 7059428704 Vystaveno 23.03. 02:03 Zobrazení: 46