Vaše internetové připojení je zpět. Aby vše fungovalo správně, klikněte pro přenačtení stránky.
Nejste připojeni k internetu. Zkontrolujte své připojení a zkuste to prosím znovu.

chevron_left Bílá vína

Parametry zrušit filtry Země doručení
Typ nabídky
Cena (Kč)
Lokalita
Do vzdálenosti km
Parametry nabídky
Země původu
Oblast
Typ vína
Obsah cukru
Přívlastek
Doba dodání (od obdržení platby)
Vystavené před
Končící za méně než

Bílá vína

Kategorie
Země původu
V mém okolí

Pro zobrazení nabídek ve vašem okolí potřebujeme mít přístup k poloze. Povolte prosím tuto funkci ve vašem zařízení.

Našli jsme vám celkem 39 nabídek O výsledcích
Seřadit podle:Relevance, nejlepší shodakeyboard_arrow_down
Relevance:
done nejlepší shoda
Cena:
done nejlevnější
done nejdražší
Cena včetně přepravy:
done nejlevnější
done nejdražší
Počet kupujících:
done nejméně
done nejvíce
Čas:
done právě končící
done nejnovější
favorite Hlídat podobné nabídky
Našli jsme vám celkem 39 nabídek O výsledcích
Seznam doporučených nabídek
1 nabídek na stránce
1

Bílá vína se velmi často kombinují s pokrmy, lze je však konzumovat i samostatně. V teplých letních dnech je oblíbenou variantou vinný střik. Bílé víno lze vyrobit z bílých, modrých, červených nebo růžových odrůd vinné révy. Z bílých odrůd se také vyrábějí šumivá vína, jako je Prosecco nebo šampaňské.

rulandské šedémuškát moravský

Tichá bílá vína

Chardonnay

Vína Chardonnay se vyrábí ze stejnojmenné odrůdy, která má svůj původ ve francouzském Burgundsku. Vznikla křížením odrůd Pinot a Gouais Blanc. Vína Chardonnay mají zelenožlutou až nazlátlou barvu. Vychutnat si ho můžete společně s hustou polévkou nebo bílým masem.


Müller Thurgau

Nejrozšířenější odrůdou u nás je Müller Thurgau, která pochází ze Švýcarska. Srdce vinařů si získala pro svou nenáročnost a výborné pěstitelské vlastnosti. Vína se pijí mladá, nejlépe samotně nebo k měkkým sýrům. 


Muškát moravský

Z Československé odrůdy Muškát moravský vznikají bílá vína s nižší kyselostí a výraznou muškátovou vůní. Pro svou ovocnou chuť se hodí k předkrmům z jater nebo plodů moře. 


Neuburské

Odrůda Neuburské původem z Rakouska vznikla křížením odrůd Veltlínské zelené a Sylvánské zelené. Vyrábí se z nich jakostní vína, kabinet a pozdní sběr. Chuť vína je harmonická s lehce ořechovou chutí. Podává se k hutným, ale nevýrazným pokrmům. 


Rulandské šedé

Starobylá odrůda Rulandské šedé z francouzského Burgundska není dílem křížení. Jedná se o pupenovou mutaci Rulandského modrého. Pro vína z této odrůdy je typická zlatožlutá barva, medová vůně a plná chuť.


Ryzlink rýnský

Královské víno – tak jsou označována vína z odrůdy Ryzlink rýnský. Jak už název napovídá, víno pochází z oblasti Porýní. Odrůda je náročná na pěstitelské podmínky, vyžaduje slunné svahy. Svou vůní vám může připomínat kvetoucí lípy, v chuti naopak výraznou roli hraje ovoce. Podávat ho můžete k tučným pokrmům. 


Ryzlink vlašský

Původ odrůdy Ryzlink vlašský je dosud neznámý. Ačkoliv by se to nabízelo, nemá nic společného s odrůdou Ryzlink rýnský. Vína jsou jemná a velmi často se konzumují v létě v podobě vinného střiku.  


Tramín červený

Červená odrůda Tramín červený dává vzniknout lahodným bílým vínům s plnou a kořenitou chutí. Vína z této odrůdy jsou oblíbená u žen a vychutnat si je můžete u exotických pokrmů nebo dezertu. 

Šumivá bílá vína

Prosecco, sekt, nebo šampaňské? Všechny tyto pojmy označují šumivá vína. Víte, jaký je mezi nimi rozdíl?


  • Prosecco Na výrobu Prosecca se používá odrůda Glera, která byla dříve známá jako Prosecco. Stejně jako je tomu u šampaňského, označení Prosecco mohou získat pouze šumivá vína z určité oblasti. Většina vinic se nachází v italské provincii Treviso. 
  • Sekt – Označení sekt nesou šumivá vína, která se vyrábí primárním nebo sekundárním kvašením moštu či vína. Uchovávají se ve skleněné láhvi s korkovým nebo plastovým uzávěrem. 
  • Šampaňské – Toto označení mohou získat pouze šumivá vína z francouzské oblasti Champagne-Ardenne. Na výrobu šampaňského může být použita jedna ze sedmi odrůd, mezi nejpoužívanější patří Rulandské modré a Chardonnay. Vína procházejí sekundárním kvašením v láhvi, čímž vzniká oxid uhličitý.

Výroba bílého vína

Na výrobu bílého vína lze použít modré, červené, růžové i bílé hrozny vinné révy. Hrozny se zbaví jadérek a slupek, vylisují se a výsledný mošt se nechá zkvasit. Vína, která byla vyrobena z modrých a červených odrůd, nesou označení klarety.

Zobrazit méně keyboard_arrow_up